Νίκος Σοφιανός: "Ισχυρό ΚΚΕ, το μόνο αντίπαλο δέος στα συστημικά κόμματα που θα τα βρουν"

2023-05-12

Παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στην εκπομπή "Ο δρόμος προς την κάλπη" του τ/σ MEGA

Είναι τέτοια η σύγκλιση των αστικών κομμάτων που οι οικονομικοί οίκοι δεν ανησυχούν γιατί ξέρουν πως τα συστημικά κόμματα θα τα βρουν, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, μιλώντας στον τ/σ «Mega» το βράδυ της Πέμπτης 11 Μάη και συμπλήρωσε πως «το θέμα είναι να υπάρχει απέναντί τους αντίπαλο δέος και αυτό μπορεί να είναι μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ», συμπλήρωσε.

Προειδοποίησε ότι από την επόμενη μέρα των εκλογών θα έρθουν τα χειρότερα καθώς πως από το 2024 ξεκινά η αυστηρή εποπτεία από την ΕΕ την οποία σέβονται και θα τηρήσουν όλα τα αστικά κόμματα, οι πλεονασματικοί προϋπολογισμοί σε σχέση με το έλλειμμα και οι εξαμηνιαίοι έλεγχοι στο πλαίσιο της υλοποίησης των προγραμμάτων του αναπτυξιακού πακέτου και των προαπαιτούμενων που απαιτεί το μεγάλο υπερμνημόνιο, το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το ΚΚΕ δεν μπορεί να στηρίξει μία κυβέρνηση με τα κόμματα που υπηρετούν αυτό το σύστημα, που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές, που έχει τσακίσει τους μισθούς με μείωση της πραγματικής του δύναμης κατά 7,5% και την ίδια ώρα 105 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο να μετρούν καθαρά κέρδη πάνω από 10,5 δισ. ευρώ. Αυτό το σύστημα, το ΚΚΕ δεν θέλει να το υπηρετήσει, θέλει να το ανατρέψει, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έφερε παραδείγματα για τα παραμύθια που υπόσχονταν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις προεκλογικά, ότι θα καταργήσουν τον άδικο φόρο του ΕΝΦΙΑ που ποτέ δεν έκαναν, ότι αν ανέβουν οι ΑΠΕ θα πέσει η τιμή στο ρεύμα κι έγινε το ακριβώς αντίθετο. «Κι επειδή πολλή κουβέντα γίνεται για την κοστολόγηση των προγραμμάτων από τα αστικά κόμματα, λεφτά μπορούν να βρουν αν φορολογήσουν το κεφάλαιο και αν εισπράξουν την πλειοψηφία των οφειλών προς το Δημόσιο που χρωστούν αυτοί που επιδοτήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις κι έβγαλαν αμύθητα κέρδη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις υποκλοπές, σημείωσε πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε και ζητά την κατάργηση του απαράδεκτου θεσμικού πλαισίου που, στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ, επιτρέπει στην εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά και σε διάφορες υπηρεσίες και μηχανισμούς να παρακολουθούν χιλιάδες Ελληνες πολίτες, στο όνομα του «εθνικού κινδύνου» και κατήγγειλε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την παρακολούθηση επί χρόνια του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ.

Το ζητούμενο, επισήμανε, είναι ο λαός να αντιληφθεί ότι αυτός ο μονόδρομος που πηγαίνουμε είναι αδιέξοδος, έρχονται χειρότερες μέρες και γι' αυτό πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας τώρα.