Νίκος Σοφιανός: "Κακοστημένη παράσταση της κυβέρνησης το καλάθι του νοικοκυριού"

2022-11-06

Τοποθέτηση του Ν. Σοφιανού στην εκπομπή "ΕΠΤΑ" του τ/σ ΕΡΤ NEWS με τη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη

«Μια κακοστημένη παράσταση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού» χαρακτήρισε το μέτρο για το καλάθι του νοικοκυριού ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» του ΕΡΤ NEWS με τη Βάλια Πετούρη και πρόσθεσε ότι «η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού έχει χάσει μέσα σε έξι μήνες το 40% της αξίας της», ενώ κάλεσε ως ένα μέτρο ουσίας, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη της πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

«Ακούμε τεχνοκρατικές προσεγγίσεις την ώρα που το λαϊκό νοικοκυριό αναστενάζει» σχολίασε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι εμείς αρνούμαστε την ΕΕ και την κανονικότητά της, «αντιπαλεύουμε αυτές τις νόρμες και τις οδηγίες που διαμορφώνουν μνημόνια διαρκείας».

Στη σύνδεση του θέματος της ακρίβειας με αυτό του πολέμου, ο Νίκος Σοφιανός επισήμανε: «Εδώ μιλάμε για εκατομμύρια που πληρώνει ο ελληνικός λαός και άμεσα με τις κυρώσεις και έμμεσα με αποστολές οπλισμού, παίρνοντας τεθωρακισμένα από τα νησιά και στέλνοντάς τα στην Ουκρανία» και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Χάρη Θεοχάρη: «Με τη στήριξη και του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος είσαστε τα πρωτοπαλίκαρα του ΝΑΤΟ και του Μπάιντεν, όμως αυτή η πολιτική κοστίζει στον ελληνικό λαό».

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα με τη λίστα προσώπων στην υπόθεση των παρακολουθήσεων - υποκλοπών ο Ν. Σοφιανός θύμισε ότι «υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνομολογήσει και ψηφίσει όχι μόνο η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το θεσμικό πλαίσιο στο όνομα του εθνικού κινδύνου δεν εξαιρεί κανέναν» και πρόσθεσε: «Προφανώς λοιπόν τα δημοσιεύματα ακουμπάν σε πραγματικά γεγονότα και κατά τη γνώμη μας η λίστα είναι πολύ μεγαλύτερη».

Ενώ σχετικά με τα ελληνοτουρκικά σημείωσε την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, τονίζοντας όμως ότι «μαζί με τις προκλήσεις ψήνεται και προσπάθεια δημιουργίας του εδάφους για συζητήσεις που θα οδηγήσουν στη συνεκμετάλλευση και στην εκποίηση κυριαρχικών δικαιωμάτων».