Νίκος Σοφιανός: Κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ

2019-06-06

Συνέντευξη στην εκπομπή "Άλλη Διάσταση" της ΕΡΤ 1

Είμαστε μπροστά σε ένα νέο πολιτικό συσχετισμό που διαμορφώθηκε από τις εκλογές στις 3 κάλπες, στις οποίες το ΚΚΕ έδινε ενιαία τη μάχη γιατί ενιαία είναι η επίθεση. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Αθηναίων, προσθέτοντας πως στις εκλογές, εκφράστηκε η λαϊκή δυσαρέσκεια με όρους εναλλαγής, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που με την πολιτική του βρώμισε αξίες και έννοιες.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ταυτίσει την αριστερά, την πρόοδο και τις προοδευτικές συμμαχίες με όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που υλοποίησε, με χαρακτηριστικό το σημερινό παράδειγμα, που εμφανίστηκε να στήνει καβγάδες με την Κομισιόν, με την οποία επί τέσσερα χρόνια τα πήγαινε καλά και ήταν το αγαπημένο της παιδί.

Επισήμανε ότι είναι σημαντικό εκτός από τη σταθερότητα που επέδειξε το ΚΚΕ και η αποφασιστική ενίσχυσή του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, γιατί την επόμενη μέρα θα έχουμε μία εχθρική προς τα λαϊκά συμφέροντα κυβέρνηση με βάση αυτά που έχουν συμφωνηθεί κι έχει σημασία ποιον θα έχει απέναντί της, με όρους κινήματος, αντίστασης και ανάτασης.

Εφερε ως παράδειγμα, την τροπολογία που φέρνει αύριο η κυβέρνηση για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου την οποία, τη συνοδεύει με την κατάργηση της μείωσης του ΕΝΦΙΑ και της μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης που είχε υποσχεθεί.