Νίκος Σοφιανός: "Κατάργηση ΦΠΑ και Ειδικών Φόρων αντί για την κοροϊδία των pass"

2023-01-19

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ

Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης σε Ενέργεια και καύσιμα αντί για την κοροϊδία των pass και του καλαθιού του νοικοκυριού, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Πρόσθεσε πως ό,τι δίνουν στον λαό τα στερούν την επομένη με την καθήλωση των μισθών, με τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, με την άμεση και έμμεση φορολογία που το 2023 θα είναι 57 δισ. ευρώ από ένα λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα, όταν το 20% των εργαζομένων αμείβονται με 500 ευρώ τον μήνα!

Αυτές είναι οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και εφάρμοσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διότι στρατηγικές τους επιλογές είναι τα μνημόνια και τα μεταμνημόνια, το Ταμείο Συνοχής και τα πακέτα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι σίγουρο, υπογράμμισε, ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή, με τη μία ή την άλλη εκδοχή, για αυτό το μέγεθος της δύναμης του ΚΚΕ είναι η δυνατότητα αντοχής ενός λαού ο οποίος διεκδικεί όχι με βάση του τι αντέχει η οικονομία, γιατί αυτή η οικονομία δεν αντέχει καλύτερες συνθήκες για την πλειοψηφία του λαού.

Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία σημείωσε πως υπάρχει εμπλοκή του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία σε έναν άδικο πόλεμο που πληρώνουν ο ουκρανικός και ο ρωσικός λαός, ένας άδικος πόλεμος ανάμεσα σε δύο ληστές και η ελληνική κυβέρνηση πήρε το μέρος του ενός ληστή παρά και ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού. Πρόσθεσε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, ενός επιθετικού σχηματισμού, με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας.