Νίκος Σοφιανός: "Καθήκον του λαού είναι να σταθεί απέναντι στο μακελειό του ιμπεριαλιστικού πολέμου"

2022-03-04

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στην εκπομπή Briefing του τ/σ «Action 24»

Πατριωτικό και διεθνιστικό καθήκον του λαού μας είναι να σταθεί απέναντι στο μακελειό του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας σε εκπομπή του «Action 24» το βράδυ της Πέμπτης.

Εμείς λέμε, σημείωσε ο Ν. Σοφιανός, ότι σ' αυτή τη συγκυρία που βρισκόμαστε, που κυριολεκτικά οι αντιθέσεις διαμορφώνουν ένα καινούργιο status, που ουσιαστικά αυτό που λέγαμε ότι η σύγκρουση των ιμπεριαλιστών θα εκφραστεί και με πολεμικές αναμετρήσεις, αυτή τη στιγμή λοιπόν το πατριωτικό και διεθνιστικό καθήκον για τον Ελληνικό λαό είναι να σταθεί απέναντι σ' αυτό το μακελειό, είναι να το καταδικάσει, είναι να εκφράσει την αλληλεγγύη σε όλους τους πρόσφυγες και είμαστε μαζί με όλους τους ομογενείς μας, γιατί οι επιλεκτικές λογικές οδηγούν ουσιαστικά στη νομιμοποίηση του Πούτιν που χρησιμοποιεί τους Ρωσόφωνους για να δημιουργήσει το δικό του status. Είναι αυτό, πρόσθεσε, που έκαναν οι Αμερικάνοι και οι Νατοϊκοί με τους Αλβανόφωνους στη Σερβία και στο Κόσσοβο. Αυτό το παράδειγμα αξιοποιεί και ο Πούτιν γιατί τα πρώτα εγκλήματα έγιναν το 1990-91.

Η χώρα μας, υπογράμμισε ο Ν. Σοφιανός, δεν έχει κανένα συμφέρον ούτε να στέλνει δυνάμεις, ούτε να στέλνει σώματα εκστρατευτικά όπως σκέπτεται να κάνει η κυβέρνηση. Εμείς θεωρούμε ότι ένα τέτοιο βήμα θα είναι απαράδεκτο, όπως και ότι αξιοποιούνται οι αμερικάνικες βάσεις που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε η ΝΔ.

Τόνισε ακόμα ότι έχουμε εισβολή τρίτη φορά σε Ευρωπαϊκή χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Όπως είπε, προηγήθηκε η Κύπρος, προηγήθηκε η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, αξιοποιήθηκαν οι Αλβανόφωνοι, όπως αξιοποιούνται οι Ρωσόφωνοι για να δημιουργηθούν προτεκτοράτα και αυτά στην πλάτη των λαών σε ένα μακελειό που ο Ελληνικός λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να εμπλακεί γι' αυτό και απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή μας.

Καταλήγοντας ανάφερε ότι τις κυρώσεις με ανατιμήσεις και ακρίβεια σε ρεύμα και αγαθά δεν πρέπει να δεχτεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός, να μην δεχτεί να πληρώσει το τίμημα μια σύγκρουσης που δεν γίνεται για τα λαϊκά συμφέροντα.