Νίκος Σοφιανός: "Κουπόνια κοροϊδίας το μέλλον που προδιαγράφουν για τον λαό"

2022-12-18

Παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο"

Αφού απέτυχε η παράσταση με το «καλάθι του νοικοκυριού» η κυβέρνηση πετάει ένα τυράκι για 12 ή 22 ευρώ το μήνα, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «Mega», προσθέτοντας ότι αυτό είναι το μέλλον που προδιαγράφουν για τον λαό: κουπόνια για τρόφιμα, κουπόνια για βενζίνη και κουπόνια δήθεν ενίσχυσης για το ρεύμα.

Την ίδια ώρα, σημείωσε, γίνονται κατασχέσεις σε σπίτια, και ο μισθός των λαϊκών νοικοκυριών τελειώνει από τις 15 του μήνα...

Το ΚΚΕ, επισήμανε ο Ν. Σοφιανός, πρότεινε κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, προτάσεις που καταψηφίστηκαν από όλα τα κόμματα στη Βουλή.

Πρόκειται για φόρους που επιβάλει η «ΕΕ των λομπιστών», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Σοφιανός, για να πληρώνει ο λαός πανάκριβα ηλεκτρικό ρεύμα, τη στιγμή που πριμοδοτούνται με ζεστό κρατικό χρήμα οι επιχειρηματικοί όμιλοι της πράσινης μετάβασης.

Υπογράμμισε ότι στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε χθες, προβλέπονται έσοδα 57 δισ ευρώ από φορολογία, από τα οποία μόλις το 5% θα προέλθει από το μεγάλο κεφάλαιο.

Όσο για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, τόνισε ότι υπάρχει θεσμικό πλαίσιο ψηφισμένο από όλους για να χαφιεδίζει το κράτος τον λαό.