Νίκος Σοφιανός: "Μαχητική αντιπολίτευση μπορεί να ασκήσει μόνο το ΚΚΕ"

2023-06-17

Σε συγκέντρωση της ΚΟ Ριζούπολης στην πλατεία Φειδά μίλησε νωρίτερα παρουσία δεκάδων μελών και φίλων του Κόμματος ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας. Χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές στην Α' Αθήνας Ηλίας Σιώρας και Χάρης Βουρδουμπάς.

Στην ομιλία του ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε στην ανάγκη να διευρυνθεί το βήμα που έγινε στις εκλογές του Μαΐου με μεγαλύτερη ακόμα ενίσχυση του ΚΚΕ, μίλησε για την εμπειρία όλων των προηγούμενων χρόνων, που αποδεικνύει περίτρανα την προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων που διεκδικούν την λαϊκή ψήφο, που στη Βουλή εκφράστηκε με τη στήριξη σε μεγάλο ποσοστό των νομοσχεδίων της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως ο λαός δεν έχει ανάγκη από πρόθυμους συγκυβερνήτες, αλλά από μια μαχητική αντιπολίτευση και τέτοια μπορεί να ασκήσει μόνο το ΚΚΕ.

Διεξοδικά αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς για βαθύτερη εμπλοκή σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, υλοποίησης των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης κ.λπ., καλώντας τον λαό να αξιοποιήσει τη δύναμή του και να περάσει στην αντεπίθεση. Να προσπεράσει εκβιασμούς όπως του Κυρ. Μητσοτάκη ότι θα πάμε σε νέες εκλογές τον Αύγουστο, αλλά και ψευτοδιλήμματα όπως του Τσίπρα, που ζητάει παραπάνω δύναμη για να κάνει τάχα αντιπολίτευση που δεν την έκανε όταν είχε 32%.

Ειδική αναφορά έκανε και στα κόμματα «μιας χρήσης», τους χρήσιμους για το σύστημα, θυμίζοντας έργα και ημέρες τους, όπως της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, στελέχους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ των μνημονίων, που χαριεντιζόταν με τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής ως πρόεδρος της Βουλής.

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας είναι το πραγματικό δίλημμα της κάλπης», σημείωσε, γιατί δεν υπάρχει πολιτική που να υπηρετεί δύο αφεντάδες, και τον λαό και τα μονοπώλια. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών, κατέληξε.

Ο Ηλίας Σιώρας αναφέρθηκε στο σοβαρό ζήτημα της Υγείας και τους σχεδιασμούς παραπέρα εμπορευματοποίησής της, με μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, με μείωση προσωπικού, ελαστικές σχέσεις εργασίας για υγειονομικούς και για τον κόσμο πληρωμή μέρους της νοσηλείας κ.ά. Είναι ένα βασικό προαπαιτούμενο του υπερμνημόνιου, του Ταμείου Ανάκαμψης, επισήμανε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάστηκε το έδαφος σε αυτή την κατεύθυνση. Το θέμα της Υγείας πρέπει να αποτελέσει μείζον κριτήριο ψήφου, για να ανατρέψει ο λαός τη βάρβαρη κατάσταση χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, τόνισε καταλήγοντας.

Ο Χάρης Βουρδουμπάς αναφέρθηκε στην περιοχή που επιλέχτηκε για τη συγκέντρωση, όπου το ποσοστό του ΚΚΕ ήταν διψήφιο στις εκλογές, τονίζοντας ότι αυτή η επιλογή στην κάλπη έγινε γιατί ξέρουν ότι το ΚΚΕ και αύριο θα είναι δίπλα τους. Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό τις μέρες που μένουν για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στις εκλογές, που θα ενισχύσουν τη δυναμική των αγώνων την επόμενη μέρα απέναντι στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση, στα κόμματα που συναινούν στην αντιλαϊκή στρατηγική, σε δημοτικές και περιφερειακές αρχές εχθρικές προς τον λαό. Τις μέρες που μένουν, εξαντλούμε όλα τα περιθώρια, είμαστε αισιόδοξοι, πολύ περισσότεροι σήμερα αναγνωρίζουν τη δράση του ΚΚΕ, το βράδυ της Κυριακής θα χαμογελάμε, κατέληξε.