Νίκος Σοφιανός: "Με 15 μαθητές ανά τάξη να ανοίξουν τα σχολεία"

2020-08-27

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα MEGA"

Με 15 μαθητές ανά τάξη να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αυτό με την αξιοποίηση των χιλιάδων μονάδων που συγχωνεύτηκαν ή καταργήθηκαν και με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται φθινόπωρο και απολύονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο «MEGA».

Για τα Ελληνοτουρκικά, τόνισε ότι είναι αυταπάτη και κοροϊδία να ποντάρουμε στον Τραμπ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Σε ό,τι αφορά τις συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο σημείωσε ότι είναι ενταγμένες στους συνολικότερους σχεδιασμούς που έχουν οι Αμερικανοί και οι ΝΑΤΟικοί.

Πρόσθεσε ότι ειδικά αυτή με την Αίγυπτο νομιμοποιεί και φωτογραφίζει τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Υπογράμμισε ότι εντός του πλαισίου του ΝΑΤΟ και των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών δεν μπορούμε να υπερασπισθούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών.