Νίκος Σοφιανός: "Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να φρενάρουμε μέτρα και να αποσπάσουμε νίκες"

2019-06-20

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ποια δύναμη θα είναι απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση για να φρενάρει μέτρα και να αποσπάσει νίκες, είναι προς το συμφέρον του λαού ένα ισχυρό ΚΚΕ, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Εκλογικής Περιφέρειας Αττικής, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κανάλι «Open».

Ανέφερε ότι διαμορφώνεται ένα διπολισμός που είναι ταυτισμένος στις στρατηγικές επιλογές και πως ο ΣΥΡΙΖΑ ξέπλυνε τη ΝΔ, πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ είναι μια σταθερή πολιτική δύναμη που έχει διακριτική πρόταση εξουσίας - διακυβέρνησης, δεν είπε παραμύθια στο λαό και δεν έγινε σκυλάκι των Αμερικανών.

Σημείωσε ότι είναι πολιτικό θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ψηφίσει μνημόνιο μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να μιλάει για τον μπαμπούλα της Δεξιάς, ενώ εφάρμοσε ίδια πολιτική.

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ανέφερε ότι το ΚΚΕ ανησυχεί και πως πρέπει ο λαός να φυλάγεται από την πολιτική που παίζει το παιχνίδι των ανταγωνισμών με το ΝΑΤΟ που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και την ΕΕ που εμφανίζεται ότι ...ανησυχεί.