Νίκος Σοφιανός: "Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να αντιμετωπίσει ο λαός τη δύσκολη καθημερινότητα"

2023-07-13

Αποσπάσματα από την ομιλία του Νίκου Σοφιανού στην εκδήλωση παρουσίασης του μεγαλύτερου μέρους των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Αθήνας & τα ονόματα των πρώτων 90 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση.

Μαχητική απάντηση στις αντιλαϊκές επιλογές

Κάνοντας έναν απολογισμό της περασμένης τετραετίας, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι εκλεγμένοι της στο δήμο «στάθηκαν απέναντι στον Δήμαρχο της κυβέρνησης, στις πολιτικές επιλογές και το έργο του, που είναι εχθρικό στις καθημερινές ανάγκες και τις διεκδικήσεις της πλειοψηφίας του λαού της Αθήνας. Απέναντι σε βασικές επιλογές που έκανε η δημοτική αρχή για την Αθήνα, έχοντας την στήριξη των συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και μικρότερων παρατάξεων "δεξιάς" προέλευσης.

Έτσι και τώρα, λιγότερο από τρεις μήνες πριν τις εκλογές, η Λαϊκή Συσπείρωση, ο συνδυασμός του ΚΚΕ στο Δήμο, είμαστε η μόνη ρεαλιστική -μαχητική - αξιόπιστη απάντηση, στην αντίθεση που εκφράζουν πολλοί στην προοπτική μιας νέας τετραετίας Μπακογιάννη, δηλαδή μιας νέας θητείας του δημάρχου της ΝΔ. Είμαστε η αγωνιστική επιλογή που μπορούν να κάνουν οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες πέρα από την κομματική τους επιλογή. Όχι μόνο γιατί τα άλλα κόμματα περιμένουν ακόμα να δώσουν το χρίσμα σε κάποιον υποψήφιο. Αλλά κυρίως επειδή συμφωνούν και στήριξαν την στρατηγική για μια Αθήνα αναβαθμισμένο τουριστικό - επιχειρηματικό κέντρο, με υποδομές και αναπλάσεις που ενισχύουν τις επενδύσεις κεφαλαίων στην εστίαση, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό, την αξιοποίηση αρχαιοτήτων για την υποστήριξη και διεύρυνση της πελατείας των ξενοδόχων, των αλυσίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης του real estate.

Γιατί ο συνδυασμός μας εκφράζει συνέπεια, συνέχεια, αγωνιστικότητα, για να μπει φρένο στη φορολεηλασία, να πάρουν ανάσες εργαζόμενοι και μικρο-επαγγελματίες, με μεγάλη μείωση των τελών σε κατοικία και επαγγελματική στέγη, με κατάργηση του χαρατσιού της ελεγχόμενης στάθμευσης, δίνοντας τέλος στην ασυλία μεγάλων επιχειρήσεων, ξενοδοχείων και της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απέναντι στην υποστελέχωση, που οδηγεί σε κλείσιμο υπηρεσιών Δήμου. Για τη στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών, όπως για την προστασία των παιδιών, για τη στήριξη των συμβασιούχων του Δήμου, που διεκδικούν μόνιμη δουλειά. Για να μπει φρένο στις ιδιωτικές εταιρείες, που καταβροχθίζουν 53 εκατ. ευρώ στον ηλεκτροφωτισμό, 35 εκατ. στο πράσινο, 21 εκατ. για έργα οδοποιίας και πολλά ακόμα. Για να μπει φρένο και στο κυνήγι των προστίμων, να ικανοποιηθούν λαϊκές διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού.

Για να είναι προτεραιότητα η σχολική στέγη, σε έναν δήμο όπου το 50% των 396 σχολείων έχουν ηλικία άνω του μισού αιώνα και δεν προβλέπεται ούτε μία ανέγερση νέου σχολείου, ενώ αντίθετα καταργήθηκαν 63 τμήματα σε 46Γυμνάσια - Λύκεια, η προσχολική αγωγή στεγάζεται σε προκάτ αίθουσες για 3ο χρόνο, πέφτουν σοβάδες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, και ο δήμος είναι ο χειρότερος στην ειδική αγωγή και στην κατάσταση των σχολικών κτιρίων».

Το ερώτημα είναι «ανάπτυξη για ποιον;»

Σε άλλο σημείο, ο Ν. Σοφιανός είπε: «Απάντηση σ' αυτήν την πολιτική, απάντηση από τη σκοπιά του λαϊκού συμφέροντος είναι η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που έχει γνώση, εμπειρία, δουλεμένες θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις:

 • Για να αντιμετωπίσει ο λαός μια δύσκολη καθημερινότητα
 • Να γίνει συμβολική η συμμετοχή των δημοτών σε ανταποδοτικές υπηρεσίες (γήπεδα - κολυμβητήρια - γυμναστήρια - πολιτισμό - καλοκαιρινά camps για παιδιά, Τεχνόπολη)
 • Με συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης των υποδομών του Δήμου, με συνεργασίες και συνέργειες με τα αθλητικά σωματεία της πόλης και τις αθλοπαιδιές,
 • Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και την πολιτική"διαχείρισης της βλάβης". Γιατί δεν είναι "κανονικότητα" οι κυλιόμενες πιάτσες στο κέντρο και τις συνοικίες».

«Στα όσα κάνει η δημοτική αρχή μιλώντας για Ανάπτυξη, εμείς απαντάμε: Το ζήτημα είναι "ανάπτυξη για ποιόν", ποιος κερδίζει δηλαδή από την ανάπτυξη» συνέχισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Αθηναίων και εξήγησε:

«Η δική τους ανάπτυξή υπηρετεί τα κέρδη και τις επενδύσεις του κεφαλαίου και όχι τις ανάγκες του λαού της πόλης. Τα παραδείγματα στο Δήμο είναι πολλά και στηρίχθηκαν από τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον Δήμαρχο Μπακογιάννη. Γι' αυτό λοιπόν, την επόμενη μέρα, από θέσεις 100% μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης, το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι στους δήμους και στις περιφέρειες θα σταθούμε απέναντι σε ένα εχθρικό - ταξικό κράτος που δείχνει συχνά το πρόσωπό του, απέναντι σε μια εγκληματική πολιτική, που αφήνει το λαό απροστάτευτο στα Τέμπη, στο Μάτι, στη Μάντρα). Το μισό εκατ. καμμένα στρέμματα στην Αττική, αλλά και η κακοποίηση παιδιών, η εκμετάλλευσή τους, είναι οι όψεις αυτού του κράτους, αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Δήμοι και Περιφέρειες είναι τμήματα αυτού του κράτους. Γι' αυτό από θέσεις αντιπολίτευσης στεκόμαστε και εκεί που έχουμε την πλειοψηφία και εκεί που μπορούμε να την κατακτήσουμε και εκεί που παλεύουμε από θέσεις μειοψηφίας. Γι' αυτό το κάλεσμα υπερψήφισης των συνδυασμών μας είναι και κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα παντού, για καθετί που δυσκολεύει, πιέζει,στερεί δικαιώματα, υπονομεύει κατακτήσεις».

Συλλογικός αγώνας και αλληλεγγύη

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο Ν. Σοφιανός είπε μεταξύ άλλων: «Δυναμώνουμε τη "Λαϊκή Συσπείρωση" γιατί η απάντηση στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την ομοφοβία, απαιτεί συλλογικό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών στην πόλη που το 20% του μόνιμου πληθυσμού είναι μετανάστες τριών γενιών. Αλλά και οργάνωση παντού για ίσα δικαιώματα, για το δικαίωμα στην ιθαγένεια, για ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, στον πολιτισμό. Οργανώνουμε χωρίς διακρίσεις τον αγώνα. Δεν ρωτάμε τι ψηφίζει, τι εθνικότητα, τι σεξουαλική επιλογή έχει αυτός/αυτή που του/της πλειστηριάζουν το σπίτι, το μαγαζί, o εργαζόμενος που αντιμετωπίζει την εργοδοτική ασυδοσία, ο αδύνατος που πρέπει να προστατευτεί. Χτίζουμε ένα μεγάλο δίκτυο αλληλεγγύης, με τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους,τα μαθητικά συμβούλια, τα αθλητικά σωματεία, τα πολιτιστικά στέκια και τους συλλόγους.

Αυτή την απάντηση δώσαμε και τότε που οι Ναζί και οι φασίστες αλώνιζαν στις γειτονιές. Πόσο μάλλον τώρα που ο συσχετισμός στην Αθήνα έχει αλλάξει. Το Κόμμα και οι φορείς του κινήματος χτίζουν και διευρύνουν δεσμούς στις γειτονιές όλης της Αθήνας. Μαζί με τον ΚΚΕ, λοιπόν, με την Λαϊκή Συσπείρωση, με τους υποψήφιους και τους συνδυασμούς στο Δήμο της Αθήνα και στις περιφέρειες της Αττικής! Για να μην μετράμε χαμένες τετραετίες στο Δήμο και την Περιφέρεια!»

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 90 πρώτων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν μέχρι στιγμής οι:

 1. Αβακιάν Μιράν, μετανάστης Αρμενικής καταγωγής, Φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση, κατοικεί στον Νέο Κόσμο.
 2. Αθανασοπούλου Σούλα, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, κατοικεί στην περιοχή του Γκύζη.
 3. Αντωνίου Τάσος, γραφίστας, πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 20ου νηπιαγωγείου Αθήνας, στο Πολύγωνο.
 4. Αυγίκου Νατάσσα, μηχανικός, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννηση» Σεπολίων.
 5. Βάθης Δήμος, ιδιωτικός υπάλληλος. Δραστηριοποιείται σε φορείς της περιοχής Ασυρμάτου Πετραλώνων.
 6. Βαλάση Ζωή, βραβευμένη στην Ελλάδα και το εξωτερικό συγγραφέας, νομικός, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόννης - Παρίσι 4. Έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος και σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων.
 7. Βενετοπούλου Λυδία, φοιτήτρια Παντείου, Μέλος του ΣΠ της ΚΝΕ, ζει στη Λαμπρινή.
 8. Βιτζηλαίος Γιώργος, καθηγητής Θετικών Επιστημών στην ιδιωτική εκπαίδευση, ζει και δραστηριοποιείται στην περιοχή της Κυπριάδου.
 9. Βουρδουμπάς Χάρης, οικονομολόγος, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 113ου δημοτικού σχολείου Αθηνών, στη Ριζούπολη.
 10. Βουρλόκα Βαγγελιώ, Συνταξιούχος Καθηγήτρια Φιλόλογος. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και κατοικεί στην Άνω Κυψέλη.
 11. Γενετζάκη Ηρώ, Αισθητικός, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας με κέντρο Αισθητικής στην οδό Σίνα.
 12. Γιδαράκος Θωμάς, Μαθηματικός, πρώην μέλος της ΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παγκρατίου.
 13. Δήμας Βασίλης, επιπλοποιός στα Εξάρχεια, Πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοαπασχολουμένων Αθήνας
 14. Διαμαντοπούλου Δήμητρα, οδοντίατρος, ασκεί το επάγγελμα στη περιοχή των Άνω Πατησίων.
 15. Δόνας Γιώργος, γιατρός παθολόγος. Ζει και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στα Σεπόλια.
 16. Ευαγγελοπούλου Τατιάνα, εργαζόμενη στον Ευαγγελισμό, αναπληρώτρια γραμματέας στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» & μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ, κατοικεί στον Κολωνό.
 17. Ζαγαρέλου Τούλα, συνταξιούχος, πρόεδρος του ΔΣ στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» στην Πλ. Αμερικής, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Πατησίων - Ριζούπολης.
 18. Θεοδοσίου Ελένη, εργαζόμενη στο ψυχιατρικό νοσοκομείο «Δαφνί», πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών 1ης Κοινότητας Αθήνας
 19. Καβάλλα Φανή, αντιπρόεδρος του Συλλόγου μηχανικών Δήμου Αθήνας και πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αττικής.
 20. Καλαμαρά Έλλη, εκδότρια, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοπωλών. Ζει στην Κυψέλη.
 21. Καλύβας Γιάννης, εκπαιδευτικός, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο ΒΥΡΩΝ», πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων.
 22. Κάντζος Στράτος, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αλεξάνδρας.
 23. Καραγιώργης Νίκος, ηθοποιός, μέλος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, κατοικεί και δραστηριοποιείται στο Κουκάκι.
 24. Καρακαξίδης Μιχαήλ - Άγγελος, πρόεδρος του Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου «Ο Αρδηττός» στο ΜΕΤΣ, εργαζόμενος στο υπουργείο Εργασίας, μέλος του ΔΣ της Τεχνόπολης του Δ. Αθηναίων.
 25. Κατσαγεώργη Φαίη, διεθνολόγος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθήνας, κατοικεί στο Νέο Κόσμο.
 26. Κατσάνου Τόνια, ψυχολόγος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, δραστηριοποιείται στην περιοχή του Αγ. Θωμά.
 27. Κατσαντώνης Βασίλης, οικοδόμος, ταμίας στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.
 28. Κάτσαρος Δημήτρης, αυτοαπασχολούμενος στην εστίαση με κατάστημα στα Εξάρχεια, επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα στην Εστίαση του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων & Επαγγελματιών Δήμου Αθήνας.
 29. Κατσιγιάννης Σταύρος, εργαζόμενος στη ΣΤΑΣΥ, είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) και κατοικεί στο Παγκράτι.
 30. Κατσιλιέρης Μιχάλης, εργαζόμενος στον κλάδο της Ναυτιλίας, κατοικεί στο Κουκάκι.
 31. Κιτάνη Μαρίζα, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων της 5ης Δ.Κ. Αθήνας, Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 21ου Γυμνασίου Αθήνας, στη Γκράβα.
 32. Κολιούση Όλγα, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στη NOVA και του ΔΣ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής (Σ.Ε.ΤΗ.Π.).
 33. Κόλλια Τζένη, ηθοποιός. Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ & της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολου Κουν». Το 1997 παντρεύτηκε τον Κώστα Καζάκο με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά. Μένει στη Κυψέλη και προσπαθεί να βοηθήσει την περιοχή της και τους ανθρώπους της με οποιοδήποτε καλλιτεχνικό και δημιουργικό τρόπο.
 34. Κονδύλης Γιάννης, εργαζόμενος στο κλάδο του μετάλλου, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας, μεγάλωσε και κατοικεί στη Γούβα.
 35. Κονιδάκη Ζαχαρούλα, Καθηγήτρια Αγγλικών στο 4ο Γυμνάσιο Αθηνών, απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Μέλος του ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Αθήνας, κατοικεί στην περιοχή του Γκύζη.
 36. Κοσμόπουλος Ηλίας, οικοδόμος, μέλος της διοίκησης του Παραρτήματος του Κέντρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ζει την Νεάπολη Εξαρχείων.
 37. Κούτρα Μαριάννα, ιδιωτική υπάλληλος. Ζει και δραστηριοποιείται στα Κουντουριώτικα. Έχει εργαστεί στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων του πολυκαταστήματος ΜΙΝΙΟΝ, στη συνέχεια στο κοινωφελές ίδρυμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και από το 2005 έως σήμερα στον Ιδιωτικό Τομέα.
 38. Κρητικός Μιλτιάδης, εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ, αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 59ου ΓΕΛ στον Προμπονά, κατοικεί στον Αγ. Ελευθέριο Αχαρνών.
 39. Κρικλάνη Κατερίνα, οδοντίατρος, διατηρεί ιατρείο στη Λ. Αλεξάνδρας.
 40. Κυριακοπούλου Κατερίνα, εργαζόμενη στον κλάδο του τουρισμού, πρόεδρος Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων της 7ης Κοινότητας, ζει και δραστηριοποιείται στα Τουρκοβούνια.
 41. Κυριάκου Πόπη, εργαζόμενη στην εστίαση στην περιοχή της Γκράβας.
 42. Λαμπίρης Δημήτρης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).
 43. Λάμπρου Στέλιος, λογιστής, πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος «Το σπίτι του Αγωνιστή», μέλος του ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου ΑΦΟ Πανθησειακός, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων.
 44. Λούβρος Νίκος, ανεξάρτητος συνεργαζόμενος, πρόεδρος του κινήματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.
 45. Μαλτέζος Θοδωρής, εκδότης-μεταφραστής, εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας και κατοικεί στα Αναφιώτικα.
 46. Μανιάτη Βίκυ, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προπονήτρια στίβου, ειδική γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού (ΣΕΠΚΑ). Κατοικεί στα Τουρκοβούνια.
 47. Μαντζουράτος Δημήτρης, συνταξιούχος Γιατρός-Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Γ. Ν. Πατησίων, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προληπτικής Ιατρικής και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων του Δήμου Αθηναίων. Ζει στη Νεάπολη Εξαρχείων.
 48. Μαραγκουδάκη Δήμητρα, οικονομολόγος, συνταξιούχος τραπεζική υπάλληλος.
 49. Μαργαρίτη Κατερίνα, σκηνογράφος - ενδυματολόγος, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων 4ης Δ.Κ. Αθήνας και Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων, ζει στον Κολωνό.
 50. Μαρούλη Χαρά, δικηγόρος, ζει και εργάζεται στα Εξάρχεια.
 51. Μήτσης Βασίλης, υπάλληλος στο μαιευτήριο ΕΛΕΝΑ, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ). Κατοικεί στους Αμπελόκηπους.
 52. Μουντάκη Βάσω, συνταξιούχος γιατρός-καρδιολόγος, πρώην Διευθύντρια Καρδιολογικής Κλινικής ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ», διπλωματούχος Διεθνούς Ακαδημίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.
 53. Μπενάτος Θεοδόσης, μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννηση» Σεπολίων.
 54. Μπουγιούκας Αντώνης, εργαζόμενος στη Διεύθυνση Πρασίνου στο Δήμο της Αθήνας, μέλος του ΔΣ του ανεξάρτητου σωματείου εργαζομένων Δήμου Αθήνας (ΕΣΕΔΑ).
 55. Μπουγιούρης Παναγιώτης, μπασκετμπολίστας στο Α.Ο Σπόρτιγκ και προπονητής σε ακαδημίες μπάσκετ στον Αγ. Θωμά, στο Γουδή.
 56. Νταρίλα Βικτωρία, εικαστικός, μέλος του ΔΣ του ΕΕΤΕ, κατοικεί στα Εξάρχεια
 57. Ξαγοράρης Γιώργος, δικαστικός επιμελητής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πετράλωνα και αναπτύσσει τη δράση του στον επαγγελματικό του χώρο, αυτόν των Δικαστικών επιμελητών.
 58. Ορκοπούλου Ελένη, παιδαγωγός, Εργαζόμενη στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Αθήνας, μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του ΔΒΑ.
 59. Παγανέλη Αριάνδη, γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδας, εργαζόμενη στην Περιφέρεια ως επόπτρια Δημόσιας Υγείας, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων 6ης Δ.Κ., κατοικεί στην Κυψέλη.
 60. Παλαιολόγου Γεωργία (Τζίνα), δικηγόρος, δραστηριοποιείται στη περιοχή των Εξαρχείων.
 61. Παναγή Βούλα, λογίστρια, σύμβουλος ΟΤΑ και Νομικών προσώπων του Δημοσίου, δημοτική σύμβουλος Αθήνας, ζει στα Πατήσια.
 62. Παντελάρος Γιάννης, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού.
 63. Πάντζος Θωμάς, αυτοαπασχολούμενος στην περιοχή του Κουκακίου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Επιπλοξυλουργών Αθήνας & Σύμβουλος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.
 64. Παπαδόπουλος Θύμιος, μουσικός, δεξιοτέχνης πολυοργανίστας πνευστών, συνθέτης και ενορχηστρωτής.
 65. Παπαδόπουλος Νίκος, προπονητής μπάσκετ στον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Οιωνός» της Ριζούπολης.
 66. Παρέντη Μαρία. Μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους. Είναι Φιλόλογος και Νομικός με εξειδίκευση στην Εγκληματολογία. Ασχολείται ενεργά με τη νομική προστασία κακοποιημένων γυναικών.
 67. Πελεκάνου Έλεν, Είναι έμπορος υλικών υποδηματοποιίας στην περιοχή του Ψυρρή και μέλος του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.
 68. Πολυγερινού Σαλώμη, σύμβουλος 5ης Δημοτικής Κοινότητας, ζει στην περιοχή του Προμπονά.
 69. Ραζή Μαίρη, ηθοποιός, διευθύντρια του Θεάτρου Πρόβα και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η Πρόβα».
 70. Ρηγόπουλος Αντώνης («το Σφάλμα»), τραγουδοποιός, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα.
 71. Σαμαρτζής Νεκτάριος, λυρικός τραγουδιστής, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή, διαμένει στο Κουκάκι.
 72. Σαχινίδης Στάθης, συνταξιούχος αυτοαπασχολούμενος στην Κυψέλη, πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων εμπόρων & επαγγελματιών Δήμου Αθήνας.
 73. Σιώρα Βιβή, πολιτικός μηχανικός, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων & κηδεμόνων της 5ης Δ.Κ. Αθήνας, κατοικεί στη Λαμπρινή.
 74. Σκουλούδη – Μαγγίρη Νέλλη, χειρουργός οδοντίατρος, ασκεί το επάγγελμα στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών.
 75. Σκούρας Νότης, Κομμωτής, διατηρεί κατάστημα στο Μετς, πρόεδρος του σωματείου καταστηματαρχών κομμωτών - κουρέων Αττικής "Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ".
 76. Σκουρτόπουλος Σταύρος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, μέλος του ΔΣ του ΣΦΕΑ '67-'74, ζει και δραστηριοποιείται για πολλά χρόνια στην περιοχή των Πετραλώνων.
 77. Σοντάκη Μαριάνθη, ηθοποιός, τραγουδίστρια. Έχει πάρει μέρος σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων, σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά και με τη μεταγλώττιση παιδικών ταινιών, παράλληλα με την παρουσία της με το γυναικείο κουαρτέτο Donnarte σε συναυλίες και δισκογραφικές δουλειές.
 78. Σπυριδάκης Χρήστος, μουσικός, εργάζεται στο χώρο της εστίασης στο ιστορικό κέντρο, μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Ραδιοφώνου ΑΘΗΝΑ 984.
 79. Στρατούλη Ρεβέκκα, εργαζόμενη στο κλάδο του Φαρμάκου, κατοικεί στην Κυψέλη.
 80. Τζουμάκης Δημήτρης, ηθοποιός, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή Βαφειά. Γνωστός και αγαπητός από τη συμμετοχή του σε δεκάδες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και θεατρικές παραστάσεις. Κατοικεί στον Αγ. Νικόλαο Αχαρνών.
 81. Τρεμπίτσκα Γιώργος, Αυτοαπασχολούμενος με κατάστημα εστίασης στην περιοχή της Ακρόπολης, μετανάστης Αλβανικής καταγωγής, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων εμπόρων & επαγγελματιών Δήμου Αθήνας.
 82. Τσάνε Αιμιλιάνο, μετανάστης Αλβανικής καταγωγής, εργαζόμενος στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών, κατοικεί στην Πλ. Αγ. Δημητρίου των Όπλων, στα Κ. Πατήσια.
 83. Τσερμπής Μιχάλης, Εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ, γεννήθηκε και ζει στον Κολωνό.
 84. Τσούλας Παυσανίας, Εκπαιδευτικός - μηχανολόγος στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας. Γραμματέας του ΔΣ της Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας.
 85. Φάμπα Εύα, Σολίστ και καθηγήτρια κιθάρας με διεθνή καριέρα και αναγνώριση, διατέλεσε για χρόνια μέλος της Διοίκησης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Κατοικεί στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη, στο Νέο Κόσμος.
 86. Χαρίσης Νίκος, φοιτητής Τούρκικων σπουδών, εργαζόμενος στο κλάδο του Επισιτισμού ως dj, μεγάλωσε και ζει στον Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών.
 87. Χαρισιάδου Βασιλική (Βίκυ), Εφοριακός στην Δ΄ ΔΟΥ Αθηνών, μέλος της διοικούσας επιτροπής του πολιτιστικού κέντρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών, ζει και δραστηριοποιείται στην περιοχή του Μετς.
 88. Χατζόπουλος Πολυδεύκης, συνεργαζόμενος, Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας.
 89. Χριστογιάννη Λαμπρινή, εργαζόμενη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δραστηριοποιείται σε Συλλόγους Γονέων στο Θησείο.
 90. Χρυσομάλλης Στέλιος, Φοιτητής ΑΣΠΑΙΤΕ, είναι προπονητής μαθημάτων σκακιού και κατοικεί στα Κάτω Πατήσια.