Νίκος Σοφιανός: "Με τη συμφωνία για τις βάσεις η Ελλάδα μετατρέπεται σε απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο"

2020-01-30

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στην εκπομπή "Απευθείας" της ΕΡΤ1

Η επαίσχυντη ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, «μας εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά σε επιθετικούς σχεδιασμούς», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ο οποίος συμμετείχε σε πολιτική συζήτηση στην ΕΡΤ1, σήμερα Πέμπτη 30 Γενάρη.

Μεγάλο μέρος της τηλεοπτικής συζήτησης περιστράφηκε γύρω από τις στις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, για τις οποίες ο Ν. Σοφιανός σημείωσε πως αυτό που καταλαβαίνει ο κόσμος είναι ότι «το ποδόσφαιρο δεν παίζεται στο γήπεδο». Όπως είπε, «αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο υπάρχουν επιχειρήσεις, υπάρχουν επιχειρηματίες, υπάρχουν συμφέροντα και κολεγιές και με την προηγούμενη και με τη σημερινή κυβέρνηση», ενώ επανέλαβε πως ένα άμεσο μέτρο που προτείνει το ΚΚΕ «είναι η υπαγωγή αυτών των εταιρειών -ΠΑΕ, ΚΑΕ- στο υπουργείο Ανάπτυξης» με τους όρους που ισχύουν για όλες τις επιχειρήσεις.

Συμπλήρωσε πάντως, πως «η επικαιρότητα δεν είναι τι έκανε ο κ. Σαμαράς ή τι θα γίνει με τον ΠΑΟΚ», αλλά «η επικαιρότητα είναι ότι σήμερα στη Βουλή ψηφίζεται η επαίσχυντη συμφωνία κατ' όνομα αμυντική την Ελλάδας με τις ΗΠΑ». «Μετατρέπουν την Ελλάδα σε απέραντα αμερικανικά και ΝΑΤΟικά στρατόπεδα - βάσεις, μαζί με τα στρατόπεδα εγκλωβισμού χιλιάδων μεταναστών τα οποία φτιάχνουν», συνέχισε ο Ν. Σοφιανός. Με αφορμή δε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνοαμερικανική συμφωνία, υπενθύμισε πως η δική του κυβέρνηση την προετοίμασε και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «παρών» στη λογική των περισσότερων ανταλλαγμάτων και ουσιαστικά «ξεπλένει τη ΝΔ».