Νίκος Σοφιανός: "Μεγαλώνει το ρεύμα που αμφισβητεί στον δρόμο την αντιλαϊκή πολιτική"

2024-02-23

Για νέο σίριαλ στον κατήφορο του πολιτικού εκφυλισμού στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ το πρωί της Παρασκευής 23 Φλεβάρη, σημειώνοντας όμως ότι πέρα από τα πρόσωπα και τις ίντριγκες, αυτή την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζεται με το ΠΑΣΟΚ σε έναν ρόλο συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση της ΝΔ βάζοντας πλάτη σε κρίσιμα ζητήματα.

Στον αντίποδα, τόνισε, η στόχευση του ΚΚΕ είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο αντιπολίτευσης, γιατί υπάρχει δυναμική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και είναι ο κόσμος που είναι στον δρόμο του αγώνα και αναγκάζει την κυβέρνηση να κάνει ελιγμούς, να καθυστερεί, να δυσκολεύεται να περάσει την πολιτική της, όπως με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Επισήμανε ότι οι κινητοποιήσεις δεν είναι σπασμωδικές κινήσεις, μιας και επί δύο μήνες φοιτητές και εκπαιδευτικοί έχουν μπλοκάρει την αντιδραστική στροφή που θέλει η κυβέρνηση να περάσει στα Πανεπιστήμια και την έχουν στριμώξει.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε, οι διεκδικήσεις της αγροτιάς οργανώθηκαν και σχεδιάστηκαν στα μπλόκα, ενώ υπάρχουν και εργατικοί αγώνες, όπως η απεργία των υγειονομικών και ακόμα έρχεται η απεργία στις 28 Φλεβάρη που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη.

Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι χάρη στο ΚΚΕ έγινε η Εξεταστική Επιτροπή και συζητάμε για τα Τέμπη, αλλιώς η υπόθεση θα θαβόταν, καθώς φάνηκε η πρόθεση της ΝΔ και άλλων κομμάτων να κρυφτούν οι πολιτικές ευθύνες.

Επίσης τόνισε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κάθονται στο ίδιο τραπέζι της ΕΕ και σε αυτό το τραπέζι δεν μπορεί να βρίσκεται ο λαός που διεκδικεί. Γιατί αυτοί δίνουν εκατομμύρια στον Ζελένσκι να συνεχίζει τον πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τους αγρότες.

Ξεκαθάρισε ότι μεγαλώνει ένα ρεύμα που αμφισβητεί αυτή την πολιτική στον δρόμο και το μόνο κόμμα που μπορεί να εκφράσει την αντίθεση στην ΕΕ είναι το ΚΚΕ.