Νίκος Σοφιανός: "Μεγαλώνουν οι ευθύνες της κυβέρνησης όσο προσπαθεί να τις κουκουλώσει"

2023-08-10

Είναι δεδομένες οι ευθύνες της κυβέρνησης και γίνονται μεγαλύτερες όσο προσπαθεί να τις κουκουλώσει τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 10 Αυγούστου στην ΕΡΤ για τη δολοφονική επιδρομή φασιστών στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Ήταν μια οργανωμένη μετακίνηση και επίθεση μιας εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας, που λατρεύει το τάγμα Αζόφ του Ζελένσκι, και όχι ένα επεισόδιο οπαδικής βίας, σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός και πρόσθεσε ότι οι δολοφονίες έχουν και πολιτική χροιά. Ανέφερε ότι η αστυνομία, άρα και η κυβέρνηση, ήξεραν, είχαν ενημερωθεί, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Γ. οικονόμου που πριν ήταν υφυπουργός Αθλητισμού γνώριζε για τις ναζιστικές συμμορίες στην Ντιναμό Ζάγκρεπ.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι ικανότατη στο να στέλνει κλούβες των ΜΑΤ για να γίνονται εξώσεις και να φυλάνε τις λαμαρίνες του Μπακογιάννη στο πάρκο Δρακόπουλου, στα Πατήσια, ένα χιλιόμετρο από τον Περισσό, και ανίκανη στο να σταματήσει τη συμμορία των ναζιστών και προσπαθεί να στρέψει της συζήτηση και τις ευθύνες στα περί οπαδικής σύγκρουσης.