Νίκος Σοφιανός: "Μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν σταθερά απέναντι στον κυβερνητικό δήμαρχο της Αθήνας"

2023-08-05

Δήλωση του Νίκου Σοφιανού στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και τη δημοσιογράφο Νόρα Ράλλη

«Η έντονη ονοματολογία που εξελίσσεται στα κόμματα του συστήματος ενόψει δημοτικών/περιφερειακών εκλογών, δεν μπορεί να κρύψει την ουσιαστική σύμπλευσή τους στην ακολουθούμενη πολιτική, η οποία σε επίπεδο Τοπικής Διοίκησης μετατρέπεται σε πλήρη ταύτιση.

Γι΄ αυτό και βλέπουμε ότι όλοι μπορούν να πάνε με όλους: Η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Κρήτης, ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στις Περιφέρειες Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου, αλλά και στον Δήμο Πάτρας απέναντι στον Κώστα Πελετίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ στον Δήμο Περιστερίου και οι τρεις τους μαζί στην Καισαριανή, υπό τον φόβο της εκλογής κομμουνιστή δημάρχου.

Το ίδιο εκφράστηκε τα τελευταία χρόνια και στον Δήμο Αθήνας, όπου ψήφισαν μαζί εμβληματικές αποφάσεις, όπως:

  • την περίφημη Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό για την εξυπηρέτηση μιας Ανώνυμης Εταιρείας με τα χρήματα του Δήμου και του κράτους,

  • το Μεγάλο Περίπατο (και μάλιστα στην ακόμα χειρότερη αρχική του εκδοχή), που μετέτρεψε μια βασική αρτηρία της πόλης σε εργοτάξιο και σκουπιδότοπο για 3 χρόνια, δαπανώντας εκατομμύρια ευρώ,

  • τον χαρακτηρισμό της Αθήνας σαν πόλη "πρότυπο τουριστικό προορισμό", για να εξασφαλίσουν πολλαπλά προνόμια οι επενδυτές του τουριστικού τομέα.

Οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ήμασταν οι μόνοι που βρεθήκαμε σταθερά απέναντι στον κυβερνητικό δήμαρχο, τον Κ. Μπακογιάννη και την πολύπλευρη στήριξή που είχε από τα μεγάλα συμφέροντα, γι' αυτό και ο συνδυασμός μας είναι ο μόνος που μπορεί να εκφράσει μία ευρύτερη διάθεση που υπάρχει στον λαό της Αθήνας να ηττηθεί η διοίκηση Μπακογιάννη.

Το ίδιο θα κάνουν οι Δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στις εκλογές του Οκτώβρη, αποτελώντας τη δύναμη της 100% μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης και συνεπούς υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων σε τοπικό επίπεδο».