Νίκος Σοφιανός: "Μπορούμε να κάνουμε το βήμα, οργανώνοντας μία παλλαϊκή αντίσταση σε αυτή την πολιτική"

2022-07-28

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στον τ/σ "Kontra"

«Μπορούμε να κάνουμε το βήμα, όχι περιμένοντας μόνο τις εκλογές, αλλά οργανώνοντας μία παλλαϊκή αντίσταση, έναν αγώνα που όχι μόνο θα αμύνεται, αλλά θα φρενάρει, θα βάζει εμπόδια στο πέρασμα αυτής της πολιτικής» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης 27 Ιούλη, στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra».

Αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές σημείωσε πως όσο δεν υπάρχει στήριξη της πρόληψης, θα μετράμε καταστροφή του περιβάλλοντος, ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε θεατές σε ένα έργο επικίνδυνο, τοξικό, ταξικό, το οποίο κοστίζει στις ζωές και το μέλλον αυτής της χώρας».

Σχολιάζοντας τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τα «δισεκατομμύρια που θα έρθουν από τον τουρισμό», υπενθύμισε πως την ίδια στιγμή το 50% του λαού δεν θα πάει διακοπές, ενώ και η αύξηση στον κατώτατο μισθό, σε επίπεδα κάτω από τον πληθωρισμό, έχει οδηγήσει σε νέα μείωση του εισοδήματος, η οποία προστίθεται στις μειώσεις από τα μνημόνια των προηγούμενων ετών.

Τόνισε επίσης ότι τις συνέπειες των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, τις πληρώνει ο ελληνικός και οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί, μέσα από το πανάκριβο LNG, από την «πράσινη μετάβαση», από τα πανάκριβα είδη πρώτης ανάγκης. Και όλα αυτά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο όνομα της «υπεράσπισης της δημοκρατίας του Ζελένσκι, του Μπάιντεν, της ΕΕ», την ίδια ώρα που υποδεχόμαστε τα πετροδολάρια των «δημοκρατών» της Σαουδικής Αραβίας.

Με βάση τα παραπάνω, ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα, με την κατάργηση των Ειδικών Φόρων στην Ενέργεια και τα ενεργειακά προϊόντα, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, δηλαδή όλα αυτά που προβλέπονται στη σχετική πρόταση νόμου του ΚΚΕ που απέρριψαν όλα τα άλλα κόμματα.