Νίκος Σοφιανός: Να "μαυριστούν" οι κυβερνητικοί υποψήφιοι και να στηριχθούν οι συνδυασμοί της "Λαϊκής Συσπείρωσης"

2023-09-29

Το ΚΚΕ κάνει αντίσταση στον δρόμο και στη Βουλή, εμείς είμαστε η 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, πρέπει να "μαυριστούν" οι κυβερνητικοί υποψήφιοι και να στηριχθούν οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και όχι των συστημικών κομμάτων, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας. Ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα στήριξης σε κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που προβληματίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις και θεωρεί ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου, ρωτήθηκε για τη διαδικασία εκλογής προέδρου των αστικών κομμάτων και σημείωσε πως το ΚΚΕ θέλει ενεργό τον λαό, δεν θέλει να ψηφίζει με 2 ευρώ, να λέει "καλημέρα και γεια σας" και να επιστρέφει στο σπίτι. Πρόσθεσε ότι το κρίσιμο είναι όταν πνίγεται ο λαός στα προβλήματα να δυναμώσει η δράση, η αλληλεγγύη και ο αγώνας για να πιέσουμε για το καθετί απέναντι σε μια σκληρή πολιτική.

Σημείωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» βρέθηκε απέναντι στη διοίκηση Μπακογιάννη και τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που τον στήριξαν σε κομβικά ζητήματα, βρέθηκε απέναντι στο μοντέλο Αθήνας- τουριστικό προϊόν, στα εκατομμύρια που δόθηκαν για τουριστική διαφήμιση, για τον «Μεγάλο Περίπατο», τον Βοτανικό και τις αναθέσεις σε εργολάβους.

Υπογράμμισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει ρεαλιστική αντιπρόταση που προτεραιοποιεί τις ανάγκες της οικογένειας, του παιδιού και του εφήβου για επισκευές στα σχολεία, για να φύγει από τα κοντέινερς η προσχολική αγωγή, για παιδικούς σταθμούς όπου θα βρίσκουν θέση όλα τα παιδιά, για παιδικές χαρές σε κάθε γειτονιά και αθλητικές υποδομές σε κάθε διαμέρισμα.

Σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει η οικονομική πολιτική του Δήμου της Αθήνας που εισπράττει 200 εκατ. ευρώ από τους πολλούς και ελάχιστα από τους λίγους, προσθέτοντας ότι πρέπει να πληρώσουν οι ξενοδόχοι και η βραχυχρόνια μίσθωση. Ανέφερε ακόμα ότι πρέπει να μπει τέλος στη συρρίκνωση των υπηρεσιών του δήμου.