Νίκος Σοφιανός: "Να ακουστεί δυνατά το «ως εδώ» στην πολιτική που έχει μετατρέψει την Αθήνα σε πάρκο ξενοδοχείων "

2023-09-01

«Είναι μία καλή πολιτική συγκυρία, με βάση και την άνοδο του Κόμματός μας, για να αλλάξουν τα πράγματα στο Δήμο της Αθήνας, για να ακουστεί δυνατά το "ως εδώ" σε μια πολιτική που έχει μετατρέψει την πόλη σε πάρκο ξενοδοχείων, βραχυχρόνιας μίσθωσης και γειτονιές σε διασκεδαστήρια», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε συνέντευξή του το πρωί της Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Πρόσθεσε ότι είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει την πόλη ως τουριστικό προϊόν, η οποία είχε τη στήριξη και των συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι υλοποιείται μια πολιτική που δεν έχει στις προτεραιότητές της τις καθημερινές ανάγκες των Αθηναίων, υπενθυμίζοντας ότι σπαταλήθηκαν 13 εκατομμύρια για διαπλάτυνση των μεγαλύτερων πεζοδρομίων της Αθήνας, στην Πανεπιστημίου, την ώρα που σε εκατοντάδες δρόμους της πόλης έχουμε πεζοδρόμια του μισού ή του ενός μέτρου και δόθηκαν 13,3 εκατ. για να διαφημίσουν τουριστικά την πόλη, ενώ τα περισσότερα σχολεία είναι παμπάλαια και τα τελευταία χρόνια δεν φτιάχθηκε ούτε ένα νέο σχολείο!

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογράμμισε ότι όλα αυτά περνούν μέσα από πολιτικές αποφάσεις και πρόσθεσε ότι «η δική μας απάντηση είναι να συμβάλουμε σε μια ανάσα στη ζωή, στα οικονομικά των Αθηναίων, σε μία ανάσα στην πόλη».

Σε ερώτηση σχετικά με τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τη σημερινή δημοτική αρχή, ο Ν. Σοφιανός ανέφερε πως «τη διάθεση που υπάρχει για "όχι άλλη θητεία Μπακογιάννη" μπορεί να την εκφράσουμε εμείς, με γνώσεις, με πείρα, με συνέχεια, με μαχητικότητα που την έχουμε αποδείξει όλα τα χρόνια».

Για το ενδεχόμενο δεύτερου γύρου στις εκλογές στο Δήμο Αθηναίων, επισήμανε «νομίζω ότι είναι απαίτηση του λαού της Αθήνας για 2ο γύρο, όπου θα υπάρχει πραγματικά διαφορετική πολιτική που θα αντιπαρατεθεί με την πολιτική Μπακογιάννη και αυτό το εκφράζουμε εμείς και αυτό το αντιλαμβάνεται ένας ευρύτερος κόσμος».