Νίκος Σοφιανός: "Να αποδοθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τη δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ"

2023-08-08

Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και επιχειρησιακές ευθύνες της αστυνομίας για το οργανωμένο χτύπημα και τη στυγερή δολοφονία από φασίστες χούλιγκαν που έφτασαν από την Κροατία έως από το γήπεδο της ΑΕΚ τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος & υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον τ/σ ΣΚΑΪ.

Πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες και σε πολιτικό επίπεδο υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν μέτρα προκλητικά ενάντια σε απεργίες και πορείες, αλλά έχουμε απουσία της αστυνομίας όταν έρχονται οργανωμένοι φασίστες με αυτοκίνητα και δολοφονούν!

Για την ακρίβεια σημείωσε ότι η μόνη λύση είναι η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα και στην ενέργεια που αποτελούν μέτρα ουσιαστικής ανάσας για το λαό και όχι κοροϊδία με τα «καλάθια» της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη για ουσιαστική αύξηση των μισθών με Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και όχι για 16ωρο και για δουλειά όποτε θέλει ο εργοδότης που προωθεί το νομοσχέδιο του υπουργού εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Για τις δημοτικές εκλογές και τον δήμο Αθήνας υπογράμμισε πως απέναντι στη μεγάλη διάθεση ενός κόσμου «όχι άλλο Μπακογιάννης» μπορεί να σταθεί μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» που ήταν αντίθετη σε όλες τις τραυματικές επιλογές της διοίκησης Μπακογιάννη που στήριξαν και ψήφισαν οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.