Νίκος Σοφιανός: "Να δυναμώσει η αλληλεγγύη για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, για να νικήσει ο Παλαιστινιακός λαός"

2023-11-03

Στη μεγάλη αλληλεγγύη προς τον Παλαιστινιακό λαό, που εκφράζεται στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, αναφέρθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Αυτός ο λαός είναι αντιμέτωπος με τη βία εδώ και δεκαετίες. Του αρνούνται να έχει πατρίδα», είπε και εξήγησε πως «αυτό το έγκλημα οδηγεί στη γιγάντωση της αλληλεγγύης, οδηγεί στον αγώνα για να νικήσει ο λαός της Παλαιστίνης, για να αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ».

Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια το ΚΚΕ έχει ξεχωριστή συμβολή «και είναι σίγουρο ότι χιλιάδες χιλιάδων θα συμμετέχουν την Κυριακή στο Σύνταγμα στη συναυλία αλληλεγγύης και στην πορεία στην πρεσβεία του κατοχικού κράτους του Ισραήλ», πρόσθεσε.

Επίσης, ξεκαθάρισε πως δεν υπηρετεί το συμφέρον του ελληνικού λαού η ελληνική εμπλοκή και η στήριξη στη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ. Προειδοποίησε δε πως είναι ορατοί οι κίνδυνοι γενικότερης ανάφλεξης, «γιατί σε βάρος του δικαιώματος του λαού της Παλαιστίνης παίζονται και ανταγωνιστικά σενάρια από τους ιμπεριαλιστές, με συμμαχίες που φτιάχνονται στην πλάτη λαών».

Όμως, «όλοι αυτοί οι ανταγωνισμοί δεν μπορούν να μας απομακρύνουν από το καθήκον που έχει ο ελληνικός λαός να δυναμώσει την αλληλεγγύη του, να απαιτήσει να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, να απαιτήσει να αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης από την Ελλάδα -γιατί υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Βουλής από το 2015, την οποία δεν την υλοποίησαν ούτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ».

Αναφερόμενος στη νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, υπογράμμισε πως πρέπει να απαντηθεί αγωνιστικά. Υπενθύμισε ακόμη πως μόλις το 5% των φορολογικών εσόδων προέρχεται από τις Ανώνυμες Εταιρείες και τις μεγάλες επιχειρήσεις και όλα τα άλλα από μισθωτούς, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους.

Συνολικά, η ταξική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να απαντηθεί τώρα με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, είπε. «Καμία ανοχή στην κυβέρνηση, Στον δρόμο πρέπει να σπάσουμε, να αποτρέψουμε, να δυσκολέψουμε την εφαρμογή της πολιτικής της», σημείωσε.