Νίκος Σοφιανός: «Να εκφραστεί η πίεση που νιώθει o λαός μας, με τον μόνο τρόπο που πονάει την κυβέρνηση & τους τοποτηρητές της σε Δήμους - Περιφέρειες: Την αποφασιστική ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης"»

2023-10-03

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Δημητρίου, στους Αμπελόκηπους μίλησε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήναςκαι οι υποψήφιοι σύμβουλοι Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής Βαγγέλης Αντωνίου και Κατερίνα Γεράκη.


«Πάμε δυνατά ώσπου να κλείσουν οι κάλπες το βράδυ της Κυριακής» τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Σοφιανός, «για να εκφραστεί η οργή, ο προβληματισμός, η ανησυχία, η πίεση που νιώθει η πλειοψηφία του λαού μας, με τον μόνο τρόπο που πονάει το σύστημα, την κυβέρνηση, τους τοποτηρητές της σε Δήμους και Περιφέρειες: Με την αποφασιστική ενίσχυση των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Αυτή είναι η απάντηση, γιατί μέσα σε τρεις μήνες από τις πρόσφατες εκλογές πόσα δεν είδαν τα μάτια μας και πόσα είναι ακόμα να δούμε στην Αθήνα, στην Αττική, σε όλη τη χώρα», είπε αναφερόμενος στις τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Και συμπλήρωσε: «Είναι και η ακρίβεια που έχει τσακίσει το λαϊκό εισόδημα, η ακρίβεια που ήρθε για να μείνει, όπως λέγαμε όταν ο πρωθυπουργός την παρουσίαζε ως εισαγόμενη, είναι η αναδουλειά, η ανεργία, οι μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας που τις απελευθέρωσαν με τον τελευταίο νόμο, για να μετράμε κάθε μέρα τσακισμένους και νεκρούς εργάτες, όπως τη γυναίκα που πέθανε τραγικά προχτές στο Μεσολόγγι, όταν εγκλωβίστηκε στην κρεατομηχανή ή εκείνον σήμερα που έβγαλαν από το φρεάτιο στον Πειραιά. Καθημερινά εγκλήματα από την εργοδοσία που την άφησαν ελεύθερη να προσλαμβάνει κόσμο όταν θέλει, για όσο θέλει και να πληρώνει όσο θέλει.

Είναι μια ταξική πολιτική σε ένα άγρια ταξικό εχθρικό κράτος που αφήνει απροστάτευτο το λαό, την περιουσία του, το φυσικό περιβάλλον. Είναι όλα αυτά που μετράνε, που πονάνε και προβληματίζουν τον κόσμο. Σε όλα αυτά δεν αρμόζει η αδιαφορία, δεν αρμόζει η ηττοπάθεια, δεν αρμόζει η παραίτηση ή η αποχή, γιατί πραγματικά υπάρχει πείρα σήμερα για να σταθμίσει ο κόσμος, να σκεφτεί».


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε: «Έχουν γίνει πολλά και με τη συναίνεση των άλλων. Και προσπαθούν να τα κρύψουν, μιλώντας για δευτερεύοντα ζητήματα, κάνοντας βολική αντιπαράθεση στον κ. Μπακογιάννη. Είναι πολλά αυτά που μαζεύονται, από την άσκηση πολιτικής μιας δημοτικής Αρχής που δουλεύει για τα συμφέροντα των λίγων.

Υπάρχουν δυνατότητες να αλλάξουμε τα πράγματα, να συγκρουστούμε με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια. Να συγκρουστούμε με τη λογική ότι δεν βγαίνει τίποτα. Η οργάνωση, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα είναι η απάντηση απέναντι σε αυτό το εχθρικό το κράτος που είναι αδιάφορο για τη ζωή μας, για τις περιουσίες μας, για το μέλλον μας.

Η απάντηση αυτή θα δοθεί και στην κάλπη, αλλά όχι μόνο στην κάλπη, γιατί ο κόσμος το ξέρει: Εμείς δεν είμαστε διερχόμενοι ή καινούργιοι σε αυτό τον Δήμο και σε αυτή την Περιφέρεια. Δίνουμε μάχες και θα τις δίνουμε και μετά τις εκλογές, όμως είναι κρίσιμο με τί όρους, με τί δύναμη, θα τις δίνουμε. Με τη δυναμική από την εμπιστοσύνη του λαού της Αθήνας θα έχουμε άλλες δυνατότητες. Όσο πιο ψηλά βρεθεί η "Λαϊκή Συσπείρωση" τόσο πιο αποτελεσματικός, πιο οργανωμένος θα είναι αυτός ο αγώνας, γιατί θα σημαίνει ότι μεγαλώνει και το ρεύμα σε ένα κόσμο που λέει "ναι, μπορούμε να το πάμε αλλιώς", μπορούμε να συγκρουστούμε με ένα σύστημα που όλα τα θυσιάζει στο βωμό του κέρδους και να προτάξουμε τις ζωές μας!

Αξιοποιούμε τις μέρες που μένουν. Πάμε πλατιά τη συζήτηση με τον κόσμο. Γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που είναι προβληματισμένος και μπορεί να κινηθεί δυναμικά. Να εκφραστεί στην κάλπη με ψηλά τους συνδυασμούς μας και στις 8 και στις 15 Οκτώβρη. Γιατί οι δυο πολιτικές που υπάρχουν στην Αθήνα και στην Περιφέρεια πρέπει να συγκρουστούν πρόσωπο με πρόσωπο: Από τη μία η κυβερνητική, από την άλλη εμείς και η δική μας».