Νίκος Σοφιανός: "Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο της κουκούλας και της ανωνυμίας"

2020-02-24

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στην εκπομπή "...από τις έξι" της ΕΡΤ 1 & τους δημοσιογράφους Δ. Κοτταρίδη και Γ. Πιτταρά

«Δεν μπορεί ο βασικός μάρτυρας σε μία υπόθεση να είναι ανώνυμος και κουκουλοφόρος, πρέπει να είναι προστατευόμενος και η μεγαλύτερη προστασία είναι η δημοσιοποίηση του ονόματός του και μία σοβαρή κυβέρνηση πρέπει να είναι σε θέση να τον προστατεύσει και να τον περιφρουρήσει αποτελεσματικά».

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της «ΕΡΤ1» το πρωί της Δευτέρας 24 Φλεβάρη, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ είχε καταψηφίσει και αυτό το νόμο και τον τρομονόμο και την επέκτασή του στα οικονομικά σκάνδαλα, τις συνέπειες των οποίων βλέπουμε τώρα. Ζήτησε την κατάργηση του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος πλέον να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την περίφημη νομοθεσία.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του εγκλήματος σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη ψήφιση του σχετικού νόμου αυτή την εβδομάδα από την κυβέρνηση της ΝΔ, που επανανομοθετεί το νόμο Κατρούγκαλου και βάζει και τη δική της πινελιά. Κατήγγειλε επίσης τη στρατιωτικοποίηση τριών νησιών στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει την οργή των νησιωτών απέναντι στις φυλακές που θέλει να χτίσει.