Νίκος Σοφιανός: "Να λυθεί το κτιριακό πρόβλημα του 2ου ΕΠΑΛ Αθήνας"

2019-11-15

Το 2ο ΕΠΑΛ Αθήνας επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής 15 Νοέμβρη ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωση Αθήνας. Το κτιριακό πρόβλημα του σχολείου και η αυταπάρνηση των καθηγητών να φέρουν σε πέρας το εκπαιδευτικό τους έργο υπό άθλιες συνθήκες και με τις ελλείψεις που υπάρχουν, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση που ακολούθησε με το Διευθυντή του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς.

Λόγω έλλειψης αιθουσών, για να λειτουργήσει το σχολείο, έχουν παραχωρηθεί στο ΕΠΑΛ αποθηκευτικοί χώροι του Δημοτικού Σχολείου του συγκροτήματος Πικιώνη. Σε αυτούς τους μικροσκοπικούς χώρους γίνονται μαθήματα, αποθηκεύεται το αρχείο ιδιωτικών σχολών της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και επίσης εκεί λειτουργεί η σχολική βιβλιοθήκη για τους μαθητές που έχει δημιουργηθεί με προσωπική δουλειά των εκπαιδευτικών.

Το σχολείο δε διαθέτει χώρο άθλησης των μαθητών και το γειτονικό ανοιχτό αθλητικό κέντρο του ΟΠΑΝΔΑ (Σίνα & Αραχώβης) το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό, είναι σε πλήρη εγκατάληψη, με κατεστραμμένο κι επικίνδυνο δάπεδο, ενώ οι μπασκέτες έχουν αφαιρεθεί.

Στο σχολείο φοιτούν συνολικά 170 μαθητές, από τους οποίους 80 προσφυγόπουλα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί. Στο ήδη υπάρχον στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου, έρχεται να προστεθεί η πρόσφατη απόφαση του Δήμου Αθηναίων το ΕΠΑΛ να αδειάσει άμεσα αυτούς τους χώρους, χωρίς να έχει προηγουμένως μεριμνήσει πως θα καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες του ΕΠΑΛ.

Ο Νίκος Σοφιανός, δεσμεύτηκε να θέσει το ζήτημα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, για να ληφθούν μέτρα για το κτιριακό πρόβλημα, στηρίζοντας την πρόταση του συλλόγου των εκπαιδευτικών του σχολείου για μεταστέγασή του στο συγκρότημα της οδού Πρασσά, απόφαση που είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο από το 2015 και δεν υλοποιήθηκε ποτέ.