Νίκος Σοφιανός: "Να μεγαλώσει η αγωνιστική συνάντηση με το ΚΚΕ απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ"

2023-11-23

Καλούμε τους φίλους που βρέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνουν μια αγωνιστική συνάντηση που ήδη υπάρχει με το ΚΚΕ απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις και τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου στο ραδιόφωνο «Real FM».

Είναι ώρα για χειραφέτηση, δεν είναι καιρός για νέες αυταπάτες, σημείωσε και υπογράμμισε ότι τώρα με το ΚΚΕ να συναντηθούμε για να αναχαιτίσουμε την επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ που αξιοποιεί το 41% σε βάρος των μισθών και για φορολεηλασία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη που μένουν και εκείνα που φεύγουν, ανέφερε ότι έχουν πάρει διαζύγιο με την αξιοπιστία, ήταν μαζί στις εσωκομματικές εκλογές για πρόεδρο, μαζί στις τοπικές εκλογές και υπερασπίζονται τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και ως αξιωματική αντιπολίτευση που έφτασε τη ΝΔ στο 41% αφού μαζί ψήφισαν τα μισά νομοσχέδια και συνεχίζουν να έχουν ευαγγέλιο τις επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Για το φορολογικό νομοσχέδιο υπογράμμισε ότι οι αγώνες μπορούν να πιέσουν την κυβέρνηση για να το αποσύρει λέγοντας ότι είναι σημαντικό βήμα η αγωνιστική απάντηση που έδωσαν την Τετάρτη επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι.

Φοροφυγάδες είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τόνισε, καθώς καταβάλλουν μόλις το 5% από τα 62 δισ. ευρώ έσοδα από φόρους που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Για τα Ελληνοτουρκικά και την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν υπογράμμισε ότι γίνεται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και την εποπτεία των ΗΠΑ και πως το ΚΚΕ έχει καταγγείλει πως στο τραπέζι μπαίνουν κυριαρχικά δικαιώματα και ζητήματα που σχετίζονται με την κυριαρχία της Ελλάδας.

Ανέφερε ότι γίνεται συζήτηση για καθορισμό ΑΟΖ με βάση τις πρόσφατες συμφωνίες της Ελλάδας με Ιταλία και Αίγυπτο όπου υπάρχει παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Για τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού ανέφερε ότι το ΚΚΕ ζητάει την απεμπλοκή της Ελλάδας από τη στήριξη του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ και σημείωσε ότι η μόνη λύση είναι η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.