Νίκος Σοφιανός: "Να μπει φραγμός στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου Αθήνας"

2019-05-13

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στην τηλεόραση του "Alpha" και τη δημοσιογράφο Λώρα Ιωάννου

Μπορεί να μπει φραγμός στην πορεία ιδιωτικοποίησης τομέων του Δήμου Αθήνας και να σταματήσουν να κυριαρχούν ΣΔΙΤ, εργολάβοι, ΜΚΟ και οτιδήποτε άλλη μορφή που έχει αλλοιώσει τις εργασιακές σχέσεις. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στην τηλεόραση του «Alpha», προσθέτοντας ότι η μνημονιακή πολιτική έχει αφήσει τα σημάδια της και στο Δήμο της Αθήνας, όπως και σε άλλους δήμους, με υποστελέχωση και συρρίκνωση των υπηρεσιών του και πανάκριβα τέλη για τους κατοίκους της πόλης.

«Δεν μπορεί ο Δήμος της Αθήνας να πληρώνει 45 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από άλλα χρόνια για τη μισθοδοσία και να εισπράττει τα ίδια από τους Αθηναίους κατοίκους και επαγγελματίες», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «ειδικά οι τελευταίοι πληρώνουν υπέρογκο συντελεστή φορολογίας που τους τσακίζει, ενώ την ίδια ώρα η βιομηχανία του τουρισμού στην Αθήνα πληρώνει ελάχιστα ή και καθόλου από τις υποχρεώσεις της στο δήμο».

Όσον αφορά την ασφάλεια στην πόλη, υπογράμμισε πως το οργανωμένο έγκλημα μπορεί να κατασταλεί από την Ελληνική Αστυνομία που είναι η δουλειά της. Δεύτερη παράμετρος είναι το στημένο σκηνικό που παρακολουθούμε στα Εξάρχεια μεταξύ αστυνομικών - κουκουλοφόρων, που διατηρείται γιατί αξιοποιείται από τις πολιτικές δυνάμεις.

Ερωτηθείς για τη δήθεν κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, για την 7ήμερη εργασία τη χαρακτήρισε εμπαιγμό καθώς και οι δύο ψήφισαν, διατηρούν κι ενισχύουν όλο το θεσμικό πλαίσιο και τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων που έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα τις εργασιακές σχέσεις, ειδικά για τους νέους ανθρώπους που δουλεύουν με μισθούς 200 ευρώ.