Νίκος Σοφιανός: "Να σταματήσει η εμπλοκή στο μακελειό του ιμπεριαλιστικού πολέμου, είναι απαίτηση του ελληνικού λαού"

2022-03-10

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του τ/σ «ΑΝΤ1»

Στην ανάγκη να πιέσει ο λαός μας αφενός για να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και αφετέρου για να ληφθούν μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, αναφέρθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 3 Μάρτη, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Υπογράμμισε ότι η απαράδεκτη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό το μακελειό γίνεται παρά την πλειοψηφική αντίθεση του ελληνικού λαού. Έφερε ως παράδειγμα τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων διαφωνεί με την αποστολή πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία. «Τις δημοσκοπήσεις δεν θα τις διαβάζουμε μόνο όταν θέλουμε, είναι δηλωμένη η αντίθεση του ελληνικού λαού στην πολεμική εμπλοκή όπως και στην προετοιμασία για να στείλουν στρατεύματα στις χώρες που γειτνιάζουν με τη Ρωσία», σημείωσε

Αναφερόμενος στο ρεκόρ ανατιμήσεις, υπογράμμισε πως δεν είναι μόνο ο πόλεμος, καθώς πληρώνουμε την «πράσινη μετάβαση», την πολιτική της ΕΕ, την απολιγνιτοποίηση, το εμπόριο ρύπων, τις πανάκριβες ΑΠΕ. «Αυτά πληρώνουμε στους λογαριασμούς μας οι οποίοι προκαλούν σοκ στα λαϊκά νοικοκυριά. Για αυτό και πρέπει να προτάξουμε άμεσα μέτρα: Την κατάργηση του ΦΠΑ, την κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης. Αυτά θα δώσουν ανάσα σε ένα λεηλατημένο εισόδημα», ανέφερε. Συμπλήρωσε δε πως αυτές οι διεκδικήσεις, μαζί με το αίτημα για αυξήσεις και για απεμπλοκή από τον πόλεμο θα εκφραστούν στην απεργία στις 6 Απρίλη.

Επίσης, τόνισε πως η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ συνιστά έγκλημα, υπενθυμίζοντας πως οι τιμές του νικελίου έχουν φτάσει στα ύψη και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει την εταιρεία.