Νίκος Σοφιανός: "Να συγκρουστούμε με την πολιτική που βλέπει την υγεία σαν εμπόρευμα"

2021-12-09

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Από τις έξι..." & τους δημοσιογράφους Δ. Κοτταρίδη και Γ. Πιτταρά

Να συγκρουστούμε με την πολιτική που βλέπει την υγεία σαν εμπόρευμα για να βγάζουν κέρδη οι επιχειρηματίες στο χώρο της υγείας, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 9 Δεκέμβρη στην ΕΡΤ.

Πρόσθεσε ότι χρειάζονται ριζικά διαφορετικά μέτρα από αυτά που δεν πήρε η κυβέρνηση για να μην μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς, θύματα μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει την πανδημία με όρους οικονομίας της αγοράς. Σημείωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο δημόσιος τομέας υγείας, να επιταχθεί ο ιδιωτικός και μαζί με τον αναγκαίο γενικευμένο εμβολιασμό να ληφθούν μέτρα προστασία στα ΜΜΜ και στα σχολεία.

Όπως είπε η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας αφήνει εκατοντάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, αντιμετωπίζει τον ασθενή με βάση το πόσο κοστίζει και τα νοσοκομεία σαν ξενοδοχεία που αν δεν έχουν πληρότητα δεν πρέπει αν είναι ανοιχτά. Αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί, τα 8 νοσοκομεία που κράτησαν κλειστά τρεις κυβερνήσεις σημειώνοντας ότι για την κατάσταση στο ΕΣΥ έχει ευθύνη η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολίασε επίσης την ψήφιση της τροπολογίας που προβλέπει ακόμα και φυλάκιση για δύο χρόνια σε γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο λέγοντας ότι η κυβέρνηση ποινικοποιεί την σχολική διαρροή που είναι στο 11% με βολικό αντίπαλο τους αρνητές της μάσκας ή του εμβολίου αντί να ασχοληθεί με το κοινωνικό πρόβλημα.