Νίκος Σοφιανός: "Να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας και να προστατευθούν οι εργαζόμενοι"

2020-03-24

Την απαίτηση του ΚΚΕ να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον κορωνοϊό εξέφρασε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας μιλώντας το πρωί της Τρίτης 24 Μάρτη στην ΕΡΤ1.

Υπογράμμισε πως δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, δηλαδή να εφαρμόζονται αυστηροί περιορισμοί αλλά εκατοντάδες εργαζόμενοι να συνωστίζονται σε εργασιακούς χώρους ο ένας δίπλα στον άλλο ή να υπάρχει συνωστισμός στα ίδια τα νοσοκομεία.

Ο Νίκος Σοφιανός τόνισε πως θα πρέπει να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έγιναν από την 1η Μάρτη έως τις 18 Μάρτη, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που είναι συνωστισμένοι στα άθλια hot spots. Επίσης, σημείωσε πως υπάρχει κόσμος που ανταποκρίνεται στην πρωτοβουλία της ΚΝΕ για εθελοντική προσφορά των αποφοίτων και των τελειόφοιτων φοιτητών της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Πρέπει να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας, πρέπει να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι οι 2.000 προσλήψεις που είχαν ανακοινωθεί από τον Ιούλιο είναι η απάντηση σε αυτή την πανδημία. Πρέπει συγκεκριμένα μέτρα να παρθούν, να προστατευθεί ο πληθυσμός, και ιδιαίτερα στους εργασιακούς χώρους», ανέφερε.