Νίκος Σοφιανός: «Να τους δείξουμε τη δύναμή μας, να τους κοστίσουν οι επιλογές τους ρίχνοντας τα "κόκκινα γαρίφαλα" στην κάλπη»

2023-10-01

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Δημητρίου των Όπλων, στα Κ. Πατήσια μίλησε το απόγευμα της Κυριακής 1 Οκτωβρίου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας. Τη συγκέντρωση άνοιξε η βουλευτής Α' Αθήνας του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη με σύντομο χαιρετισμό.

Η Λιάνα Κανέλλη στην παρέμβασή της τόνισε ότι «ο κόσμος όταν θέλει μπορεί, γι αυτό και στις τελευταίες εκλογές ανέβασε τα ποσοστά και αύξησε τους βουλευτές του ΚΚΕ», ενώ σημείωσε ότι «Με όσα συμβαίνουν δεν γίνεται να μην σκεφτεί κανείς ως επιλογή του τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο. Γιατί στις πνιγμένες πόλεις και τα χωριά της Θεσσαλίας μόνο κομμουνιστές θα βρείτε να βοηθάνε και να ξελασπώσουν τον κόσμο, να συνδράμουν τον λαό που βρίσκεται σε μια κατάσταση τρομαχτική».

Κάλεσε τον κόσμο να ενισχύσει αποφασιστικά τους συνδυασμούς του ΚΚΕ που τους απαρτίζουν άνθρωποι του μόχθου, της επιστήμης, άνθρωποι που ξέρουν και παλεύουν για την πόλη γιατί «χρειάζονται κι άλλοι "Πελετίδηδες" για να σηκώσουμε κεφάλι, για να μην μείνουν οι πόλεις στα χέρια των μεγαλοεργολάβων, των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλοκαρχαριών που εκμεταλλεύονται και την τελευταία σπιθαμή γης».

Στην ομιλία του ο Νίκος Σοφιανός, ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

«Όλα αυτά τα χρόνια, συγκρούονται δύο διαφορετικές πολιτικές και στον Δήμο. Η πολιτική που τα δίνει όλα για να στηριχθεί μια ανάπτυξη για λίγους, που βλέπει αυτή την πόλη σαν τουριστικό προϊόν και η πολιτική που λέει αυτή είναι η πόλη που ζούμε, που εργαζόμαστε, που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και έχει ανάγκη από έργα, από δράσεις, από κοινωνικές παρεμβάσεις που θα δώσουν ανάσα στον κόσμο, στον εργαζόμενο, στον νέο, στο παιδί, στην οικογένεια. Η πολιτική που συγκρούεται με το αν θα πειθαρχούμε στις κυβερνητικές κατευθύνσεις ή αν θα αντιστεκόμαστε, θα διεκδικούμε, θα πιέζουμε, αλλά και θα παρεμβαίνουμε, κάνοντας έργο με προτεραιότητα τις ανάγκες του κόσμου.

Αυτές οι πολιτικές συγκρούονται και αυτές οι πολιτικές υπάρχει η δυνατότητα να συγκρουστούν και στις εκλογές για το Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής. Να σταθμίσει ο καθένας τι τον συμφέρει. Τον συμφέρει ένα δυνατό ΚΚΕ με τους συνδυασμούς του στους Δήμους και τις Περιφέρειες και ταυτόχρονα μια αδύναμη κυβέρνηση και αδύναμα τα συστημικά κόμματα που στηρίζουν στην πράξη τις πολιτικές τους;

Γιατί αν αφαιρέσετε την Αθήνα που εδώ, λόγω ειδικού βάρους, τα άλλα κόμματα κατεβάζουν υποψήφιους, στους υπόλοιπους δήμους γίνεται το "έλα να δεις". Στο Περιστέρι κατεβαίνουν μαζί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, στην Καισαριανή μαζί, στην Πάτρα συνασπίζονται από τώρα για τον β' γύρο απέναντι στον κομμουνιστή δήμαρχο Κ. Πελετίδη. Τα ίδια γίνονται και σε άλλους Δήμους και Περιφέρειες.

Γιατί στην βασική πολιτική δεν έχουν διαφορές, συμφωνούν: Ιδιωτικοποίηση στους Δήμους, ανταποδοτικότητα, βαριά φορολογία, στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων. Αυτή είναι η κοινή τους πολιτική. Αυτή είναι η πολιτική που πέρασαν με νόμους, διαδοχικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Αυτή είναι η πολιτική που κοστίζει στις ζωές μας, κοστίζει στη δύσκολη καθημερινότητα και έχουμε δικαίωμα, τουλάχιστον, να πάρουμε ανάσες, έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με καλύτερους όρους σε αυτή την πόλη. Έχουμε δικαίωμα να τους δείξουμε τη δύναμή μας, να τους κοστίσουν οι επιλογές τους, να ζοριστούν, να φοβηθούν και αυτό γίνεται με τα "κόκκινα γαρίφαλα" των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην κάλπη.

Υπάρχει και μια τελευταία πλευρά που θέλουμε να αναδείξουμε. Τα ψηφοδέλτιά μας σε αυτές τις εκλογές αποτελούν συνάντηση με συναγωνιστές και στην Περιφέρεια και στον Δήμο της Αθήνας και σε όλους τους Δήμους, που προέρχονται από άλλες πολιτικές αφετηρίες. Με συναγωνιστές που συναντηθήκαμε στο εργατικό κίνημα, στο κίνημα της νεολαίας, στον αγώνα που κάνουν οι μικροεπαγγελματίες, οι αγρότες. Με συναγωνιστές που λένε ότι "μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα, όμως μαζί θα δώσουμε τις μάχες", τις ωραίες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Με δύναμη πάμε στην κάλπη την Κυριακή, βγάζουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση δυνατή!».