Νίκος Σοφιανός: "ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ψηφίσει μαζί τα μισά νομοσχέδια"

2022-12-01

Παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1

Κάλεσμα στον λαό να διεκδικήσει κάλυψη των αναγκών του, με ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και της ακρίβειας και όχι να περιμένει κάτι από τη σημερινή ή την επόμενη κυβέρνηση, απηύθυνε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας το πρωί σε εκπομπή του «ΑΝΤ1».

Όπως τόνισε, υπάρχει μια σκληρή καθημερινότητα για τον λαό που περιλαμβάνει κατασχέσεις κατά κύματα και εμπλοκή της χώρας στο ματοκύλισμα που διεξάγουν ΝΑΤΟ και Ρωσία στην Ουκρανία.

Όσο για τη συζήτηση για τις εκλογές, σημείωσε ότι ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στο κάλπικο δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας, αλλά να διαλέξει την άλλη επιλογή, της άμεσης διεκδίκησης μέτρων όπως η κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και καύσιμα, καθώς και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ενώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι τα μισά νομοσχέδια που έχει φέρει η κυβέρνηση τα έχει υπερψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως για παράδειγμα το ξεπούλημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας και της περιοχής του Θριασίου. Ακόμα και τα μισά άρθρα του αντιλαϊκού νόμου Χατζηδάκη, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα ψήφισαν από κοινού, με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα στην εκπαίδευση να «τρέχουν» να νομιμοποιήσουν πρόσφατα τις ηλεκτρονικές εκλογές Κεραμέως για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, όπως σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο-τερατούργημα για την Υγεία, επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα βρεθεί στον δρόμο μαζί με τους υγειονομικούς που απεργούν και κινητοποιούνται σήμερα για να το εμποδίσουν.