Νίκος Σοφιανός: "ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για το ποιος θα κάνει αντιλαϊκή κυβέρνηση"

2022-06-24

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού την εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" του τ/σ "OPEN" & στους δημοσιογράφους Α. Παυλόπουλο & Ευ. Ρέβη

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν σε βασικές πολιτικές επιλογές και τσακώνονται για το ποιος θα κάνει μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ταξική αντιλαϊκή πολιτική, σχολίασε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουνίου στον τ/σ «Open».

Τόνισε ότι συμφωνούν να φοροαπαλλάσσονται οι ακτοπλόοι εφοπλιστές για το πετρέλαιο, ενώ αντίθετα ο λαός πληρώνει πανάκριβα τα καύσιμα και πρόσθεσε ότι συμφωνούν στη ΝΑΤΟική διεύρυνση προς τα σύνορα της Ρωσίας και στις κυρώσεις κατά της Μόσχας που επίσης τις πληρώνει πολύ ακριβά ο λαός. Σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν δίνει καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και σημείωσε ότι είναι ύποπτη η διακίνηση τέτοιου είδους αναφορών διότι στοχεύουν στον εγκλωβισμό ενός κόσμου.

Ακόμα σχολίασε πως όταν τα δυο αυτά κόμματα ταυτίζονται στις βασικές πολιτικές επιλογές τότε η συζήτηση θα είναι για τα δάνεια του Κ. Μητσοτάκη και τα ακίνητα του Δ. Παπαδημούλη.

Αναφερόμενος στα «Πόθεν έσχες» που δημοσιοποιήθηκαν χθες σημείωσε ότι το ΚΚΕ έχει ανοιχτά σε όλους τους ελέγχους τα οικονομικά του δεδομένα, τα δάνεια του έχουν μειωθεί δραστικά και εξυπηρετούνται κανονικά.

Πρόσθεσε ότι το 80% των ληξιπρόθεσμων οφειλών αφορούν ένα 8% που χρωστά δισεκατομμύρια και οι τωρινοί και οι προηγούμενοι κυβερνώντες κυνηγούν τους μικροκαταθέτες.