Νίκος Σοφιανός: «Ο δήμος μπορεί να επανακτήσει τις υπηρεσίες που έχει δώσει σε ιδιώτες»

2019-05-15

Περιοδεία στο αμαξοστάσιο της Διεύθυνσης Καθαριότητας στην Ιερά οδό

«Η νέα διοίκηση του δήμου να είναι αγωνιστική. Δίνουμε δύναμη στη "Λαϊκή Συσπείρωση" που από θέση αρχής θα ελαφρύνει από βάρη το εισόδημα μας και θα υπερασπιστεί το δικαίωμά μας σε μόνιμη και σταθερή δουλειά» δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας & μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συζήτηση που είχε με τους εργαζομένους της αποκομιδής απορριμμάτων, το βράδυ της Τετάρτης, λίγο πριν την έναρξη της βάρδιας τους.

Ο Νίκος Σοφιανός επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της διεύθυνσης καθαριότητας & ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, μαζί με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Παλιούρα, συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων, ενώ στη συνέχεια δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν το αγωνιστικό κάλεσμα της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Για ακόμη μια φορά επανέλαβε την προτεραιότητα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να μπει φραγμός στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της φοροληστείας που εφάρμοσε η απερχόμενη δημοτική Αρχή και για την οποία υπάρχει σύμπλευση από τους υποψηφίους των μνημονιακών κομμάτων. Μεταξύ άλλων στις παρεμβάσεις του δήλωσε τα εξής:

«Ο δήμος μπορεί να επανακτήσει τις υπηρεσίες που έχει δώσει σε ιδιώτες.

Είναι επιλογή τους οι ιδιωτικοποιήσεις. Οι εργολαβίες στον ΟΠΑΝΔΑ, τους δρόμους, την καθαριότητα, τα σχολεία είναι επιλογή τους. Όπου πάει ο ιδιώτης, πάει για το κέρδος. Πρέπει τον δημότη και τον εργαζόμενο να τον νοιάζει η είσοδος των εργολάβων σε μια σειρά από λειτουργίες του δήμου, γιατί πληρώνει διπλά και τριπλά.

Είμαστε οι μόνοι που μιλάμε για δραστική μείωση της φορολογίας και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δε λένε κουβέντα. Από το 2011, ο δήμος δίνει λιγότερα χρήματα για καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό και εισπράττει τα ίδια τέλη. Δεν έγινε καμία μείωση.

Ένα βασικό πρόβλημα που έχει ο Αθηναίος είναι ότι βλέπει το πράσινο, την καθαριότητα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις που τις έχουν εγκαταλείψει. Όλα αυτά έχουν αιτία και είναι η υποστελέχωση του δήμου. Στην καθαριότητα υπάρχουν 1400 κενά. Στο δημοτικό συμβούλιο τα προηγούμενα χρόνια στηρίξαμε σταθερά τους αγώνες των εργαζομένων στην καθαριότητα για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις προσωπικού που έχει ανάγκη ο δήμος.

Το αμαξοστάσιο του δήμου κλείνει και γι αυτό δε λένε κουβέντα οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Ο δήμος Αθηναίων πρέπει να έχει ένα σύγχρονο αμαξοστάσιο με όλα τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στους εργαζόμενους ο Νίκος Σοφιανός δήλωσε: «Εμείς δεν είμαστε τουρίστες. Εμείς και το Σεπτέμβρη θα είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε τους εργαζόμενους του δήμου, τον αγώνα των εργαζόμενων που είναι στα δικαστήρια παλεύοντας για μόνιμη δουλειά, αλλά και την προσπάθεια των εργαζομένων να κρατήσουν την πόλη όρθια».