Νίκος Σοφιανός: "Ο Δήμος της Αθήνας θέλει να επιβάλει πολιτική σιγή στο ΚΚΕ"

2023-06-14

Απάντηση στα ψέματα του Δήμου Αθηναίων για το απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε στο ΚΚΕ έδωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» την Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Όπως εξήγησε ο Ν. Σοφιανός, το πρόστιμο δεν αφορά αφισορύπανση, αλλά μοίρασμα φυλλαδίων, σε αντίθεση με όσα θέλησε να διαρρεύσει η δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, συνεργεία του δήμου της Αθήνας μέσα σε μία ώρα «πιστοποίησαν» σε 70 σημεία πεταμένα φυλλάδια του ΚΚΕ και έκοψαν 70 πρόστιμα στο ΚΚΕ 300 ευρώ, είπε ο Ν. Σοφιανός.

Την ίδια ώρα κατήγγειλε ότι ο δήμος δεν έχει κάνει πράξη όσα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή δεν έχει δημιουργήσει στην πόλη πάνω από 100 σημεία σε συγκεκριμένα μέρη για προβολή πολιτικής διαφήμισης, πέρα από τις στάσεις λεωφορείων που από σημεία εμπορικής διαφήμισης δεσμεύονται με νόμο για πολιτική διαφήμιση σε προεκλογική περίοδο, που και από αυτά δεν έχουν δεσμευτεί όλα.

Επίσης, ο Ν. Σοφιανός σχολίασε δηκτικά ότι στους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στην Α' Αθήνας που έχουν γεμίσει τις πολυκατοικίες με φυλλάδια, δεν έχει αποδοθεί κανένα πρόστιμο!

Και ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα προσφύγει άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου προκειμένου να εκπέσουν τα πρόστιμα και αν αυτό δεν γίνει πράξη, θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο αυτό κατήγγειλε εκ νέου τον Δήμο Αθήνας γιατί θέλει να επιβάλει πολιτική σιγή, αλλά και γιατί δεν επιβάλλει αυτά που αποφασίζει όπως τα σημεία για την προβολή της πολιτικής διαφήμισης. Ο Ν. Σοφιανός κατήγγειλε στοχοποίηση σε βάρος του ΚΚΕ και σχολίασε ότι και το ΕΣΡ έχει αποδείξει ότι σε κανένα μέσο το ΚΚΕ δεν προβάλλεται σε αντιστοιχία με το ποσοστό του.

Παρεμβαίνοντας στην εκπομπή ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου, Ν. Αβραμίδης, επιχείρησε να επαναλάβει τα ψεύδη με τα οποία φόρτωσε τα πρόστιμα στο ΚΚΕ, ψελλίζοντας όμως τη μισή αλήθεια, κάνοντας λόγο για «φυλλάδια και αφίσες», την ώρα που τα πρόστιμα αναφέρουν χαρακτηριστικά τα φυλλάδια.