Νίκος Σοφιανός: "Ο εγκλωβισμός της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αυξάνει την τουρκική επιθετικότητα"

2020-10-21

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στον ρ/σ «Παραπολιτικά FM» & τους δημοσιογράφους Γ. Κουβαρά και Γ. Πιέρρο

«Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική της προηγούμενης» στα Ελληνοτουρκικά, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, προσθέτοντας πως «η πολιτική αυτή έχει αποτύχει».

Υπογράμμισε πως το κύριο επιχείρημα των σημερινών, αλλά και των προηγούμενων ήταν ότι η τουρκική επιθετικότατα μπορεί να αντιμετωπιστεί κάνοντας την Ελλάδα «πρωτοπαλίκαρο» των σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αφού υπενθύμισε ότι η πολιτική των ιμπεριαλιστικών αυτών οργανισμών είναι να κρατήσουν με κάθε τρόπο την Τουρκία εντός της συμμαχίας, εντός των σχεδιασμών τους, υπογράμμισε ότι αυτές οι συμμαχίες δεν αναγνωρίζουν την καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Όσο είμαστε εγκλωβισμένοι σε αυτούς τους σχεδιασμούς, δεν θα αντιμετωπίζεται η κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας, αντίθετα θα αυξάνεται», σημείωσε ο Ν. Σοφιανός.

Για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης η οποία «τζογάρισε την υγεία του λαού μας» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.