Νίκος Σοφιανός: "Ο εργαζόμενος λαός, που έρχεται αντιμέτωπος με πολλαπλά αδιέξοδα, έχει ανάγκη ένα ισχυρό ΚΚΕ"

2021-06-23

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στο ρ/σ «Κανάλι 1»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, το πρωί της Τετάρτης 24 Ιούνη. Ερωτηθείς για το μήνυμα του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος, επισήμανε ότι στόχος είναι ένα δυνατό ΚΚΕ, ικανό να δουλεύει μαζί με τον λαό, στοχεύοντας σε μια άλλη προοπτική για τη χώρα, την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ.

Στη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει ο λαός και η χώρα, η οποία θα ενταθεί με τα νέα μέτρα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νέου μεγάλου μνημονίου της κυβέρνησης ΝΔ και των Ευρωπαίων εταίρων, με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, το ΚΚΕ επιδιώκει να είναι ικανό να κινητοποιεί ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, να ενισχύει την οργάνωση του λαού, να στοχεύει στον άλλο δρόμο ανάπτυξης, τον σοσιαλισμό, όπως σημείωσε.

Όσον αφορά το αντεργατικό νομοσχέδιο, επισήμανε ότι παρότι αυτό πέρασε με τις ψήφους των κυβερνητικών στελεχών αλλά και των ψήφων ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ, αποδείχθηκε με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις ότι δεν πέρασε στην κοινωνία η κυβερνητική προπαγάνδα ότι «μας πάει στην πρόοδο». Αντίθετα, αποκαλύφθηκε -σημείωσε- ότι τα συγκεκριμένα μέτρα φέρνουν εργασιακό μεσαίωνα για τον λαό και τους εργαζόμενους και το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει για την άνοδο της οργάνωσης των εργαζομένων στα συνδικάτα και τους χώρους δουλειάς, ώστε αυτό το αντεργατικό τερατούργημα να αχρηστευτεί στην πράξη.

Ερωτηθείς για τις εκλογές και ενδεχόμενες προτάσεις συνεργασίας, επισήμανε ότι οι κοινές στρατηγικές στοχεύσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ από το μνημόνιο με το Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι τη συνεργασία με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, αφορούν τα άλλα αστικά κόμματα, στην προσπάθεια να χτίσουν ένα αποπροσανατολιστικό δίπολο για τον λαό, και όχι το ΚΚΕ. Ο εργαζόμενος λαός έχει ανάγκη από ένα δυνατό ΚΚΕ γιατί είναι αντιμέτωπος με πολλαπλά αδιέξοδα που του έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις.