Νίκος Σοφιανός: "Ο λαός να ψηφίσει ΚΚΕ ενάντια στην ΕΕ των λόμπι και τους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ"

2023-05-08

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στον ρ/σ "ΣΚΑΪ"

Ο κόσμος να αποκτήσει ριζοσπαστισμό στη σκέψη του και να ψηφίσει ΚΚΕ ενάντια στην πολιτική της ΕΕ των λόμπι, τους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ, την οικονομική πολιτική που οδηγεί σε προδιαγεγραμμένα εγκλήματα όπως στα Τέμπη, λόγω κόστους, επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Σκάι».

Ερωτηθείς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ΚΚΕ και τις συστάσεις περί ...μαθημάτων ιστορίας, ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι το ΚΚΕ διδάσκεται από την ιστορία, κάτι που δεν ισχύει για τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ όταν αναφέρεται στο «τι Παπάγος - τι Πλαστήρας», εννοεί ότι πήραν τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα σε συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, αναφέροντας χαρακτηριστικά «το γαρίφαλο που κρατάει σε ορισμένες εκδηλώσεις ο κ. Τσίπρας, θέλοντας να σηματοδοτήσει ιστορικά πρόσωπα του χώρου μας, προέρχεται από τον εκτελεσμένο Νίκο Μπελογιάννη από την κυβέρνηση του Πλαστήρα».

Και σήμερα το ΚΚΕ λέει ότι κάθε κυβέρνηση που έρχεται είναι χειρότερη από την προηγούμενη, στο πλαίσιο των αντιλαϊκών νόμων που ψήφισαν, στο πλαίσιο των μνημονίων που υλοποίησαν, στο πλαίσιο των κοινών τους επιλογών, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία κ.ά. και για το ΚΚΕ αποτελούν κριτήριο ψήφου και πρέπει να προβληματίσουν τον λαό.

Ερωτηθείς για την Ουκρανία, σημείωσε τη μεγάλη αντίθεση του ελληνικού λαού στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, όπως καταγράφεται σε αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις, τονίζοντας ότι είναι ένας πόλεμος που γίνεται για τους αγωγούς, ανάμεσα σε δύο ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ - Ρωσία, μετά την εισβολή της τελευταίας στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά και στο πλαίσιο της προσπάθειας περικύκλωσης της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ.