Νίκος Σοφιανός: "Ο λαός να τιμωρήσει αυτούς που εφαρμόζουν εχθρική πολιτική σε βάρος του"

2019-05-07

Συνέντευξη στο web tv του «CNN GREECE» και το δημοσιογράφο Αδάμο Ζαχαριάδη

Τη συνέντευξη μπορείτε να τη δείτε και εδώ

Κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει ΚΚΕ παντού, στις Ευρωεκλογές, την Περιφέρεια και το δήμο. Όπως τόνισε, «η μάχη είναι ενιαία γιατί απέναντί μας έχουμε μία εχθρική πολιτική που είναι υπόλογη για την ανέχεια και τη φτώχεια των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Απέναντι στη ζούγκλα των τριών μνημονίων και τριών διαδοχικών κυβερνήσεων, η πολιτική επιλογή πρέπει να είναι τιμωρία αυτής της πολιτικής, των κομμάτων που την εφαρμόζουν αλλά και των εκπροσώπων τους στους δήμους».

Χαρακτήρισε εξαπάτηση το γεγονός ότι παρουσιάζονται ως διαφορετικά πράγματα, οι δήμοι από το κεντρικό κράτος. «Είναι πακέτο και πάνε μαζί», τόνισε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή της κεντροαριστεράς εφάρμοσε κατά γράμμα την κεντρική εχθρική πολιτική, γενικεύοντας την άγρια φορολόγηση των κατοίκων της Αθήνας, ιδιωτικοποίησε λειτουργίες και αποδυνάμωσε υπηρεσίες του Δήμου, όπως την καθαριότητα, καθαρισμός, πράσινο, σχολεία, παιδικοί σταθμοί ενώ αποδεκάτισε τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, εφαρμόζοντας τις οκτάμηνες συμβάσεις.

Ερωτηθείς για τη δράση της Χρυσής Αυγής, επισήμανε ότι η παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν παρουσία επισκέπτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς δεν ασχολήθηκε με κανένα από τα ζωτικά προβλήματα των Αθηναίων ενώ καταδίκασε την πολιτική ανοχή εκ μέρους της κυβέρνησης και της περιφέρειας που τους καλούσε σε διάφορες εκδηλώσεις ενώ υπενθύμισε τις κοινές φωτογραφίες στο Καστελόριζο και τη σημαντική καθυστέρηση της δίκης για τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Η απάντηση στο μόρφωμα της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης είναι η παραπέρα περιθωριοποίησή της, η απομόνωσή της από το οργανωμένο λαϊκό εργατικό κίνημα, είναι υπόθεση στην οποία πρωτοστατούν οι κομμουνιστές και θα συνεχίσουν να το κάνουν, κατέληξε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σοφιανός.