Νίκος Σοφιανός: "Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ"

2023-06-30

Αναμενόμενη κίνηση χαρακτήρισε την παραίτηση του Αλ. Τσίπρα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, καθώς -όπως ανέφερε- συνηθίζεται στα συστημικά κόμματα να παραιτούνται οι αρχηγοί μετά από εκλογικές ήττες.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ1, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι το ΚΚΕ στέκεται στον απολογισμό που έκανε χθες ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος υπερασπίστηκε το 3ο μνημόνιο, τα ματωμένα πλεονάσματα, τις συμφωνίες με τους Αμερικανούς, τη ΝΑΤΟϊκή Συμφωνία των Πρεσπών, τα οποία αποτελούν πεδίο σύγκλισης με τη ΝΔ. Υπενθύμισε δε ότι ως αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τους μισούς νόμους της ΝΔ, ενώ από εδώ και πέρα θα κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση.

Σε αυτή τη βάση, ο Ν. Σοφιανός κάλεσε έναν κόσμο που έκανε το βήμα σε αυτές τις εκλογές ψηφίζοντας το ΚΚΕ, αλλά και έναν κόσμο που το σκέφτηκε και δεν το έκανε, να βγάλει συμπεράσματα από την πορεία που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλήρωσε πως οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτούν διεργασίες σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, καθώς μπορεί να επιχειρηθεί μια σύγκλιση μέσα στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι που ετοιμάζεται να φέρει αντιλαϊκά νομοσχέδια, στα οποία ο λαός πρέπει να αντιδράσει άμεσα. Όπως είπε, καθημερινά δίνεται η μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς για να σώνονται λαϊκά σπίτια και μαγαζιά.