Νίκος Σοφιανός: "Ο «Μεγάλος περίπατος» αξιοποιήθηκε κατά των διαδηλώσεων"

2020-06-30

Σε εκδήλωση για το «μεγάλο περίπατο» μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αθήνα, που διοργάνωσε η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού της ΚΟ Αττικής.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης να φορτωθεί ξανά η νέα καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των εργαζόμενων και πρόσθεσε ότι τα αντεργατικά μέτρα των ΠΝΠ μένουν σε ισχύ και αποσαθρώνουν ό,τι έχει απομείνει από εργασιακά δικαιώματα. Τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμα βήμα στη θωράκιση του αστικού κράτους με το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση, τον περιορισμό και τη συκοφάντηση των λαϊκών κινητοποιήσεων διότι η άρχουσα τάξη πριν πεινάσει μαγειρεύει για να διαμορφώσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο έλεγχου της λαϊκής οργής και του οργανωμένου λαϊκού κινήματος που μπορεί να εμπνεύσει λαϊκές δυνάμεις στο να διεκδικήσουν.

Όπως είπε, οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ γίνονται για την απόσυρση του νομοσχεδίου και στέλνουν μήνυμα πως αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά.

Υπογράμμισε ότι δεν είναι τυχαίο ότι και ο «μεγάλος περίπατος» αξιοποιήθηκε στο στόχο να δυσφημιστούν οι κινητοποιήσεις, όπως έγινε με την κινητοποίηση των υγειονομικών.