Νίκος Σοφιανός: "Ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή είναι το αποτέλεσμα κατοχής, αποκλεισμού και δολοφονίας χιλιάδων Παλαιστινίων από το Ισραήλ"

2023-10-12

Ο πόλεμος που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή είναι το αποτέλεσμα της κατοχής, του αποκλεισμού, της δολοφονίας και της φυλάκισης χιλιάδων Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ που αρνείται να αναγνωρίσει διεθνείς συμβάσεις και σκοτώνει εδώ και χρόνια 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιους. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Αθηναίων, τονίζοντας ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να αμύνεται, έχει δικαίωμα να έχει πατρίδα.

Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία ιδεολογική ή πολιτική συγγένεια με τη Χαμάς, ωστόσο είναι γεγονός πως αυτή την οργάνωση έχουν εκλέξει οι Παλαιστίνιοι για να έχει τη διοίκηση στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ κατήγγειλε και τα fake news που κυκλοφορούν, όπως και στην περίπτωση της Ουκρανίας, στο πλαίσιο της πολεμικής προπαγάνδας των ιμπεριαλιστών.

Για τον β' γύρο των δημοτικών εκλογών, σημείωσε ότι η θέση του ΚΚΕ για λευκό ή άκυρο δεν είναι καινούργια, την ίδια θέση είχε και στις προηγούμενες εκλογές όταν υποψήφιοι ήταν οι Μπακογιάννης - Ηλιόπουλος και ακόμα πιο πριν Καμίνης - Σακελλαρίδης. Απορρέει από το γεγονός ότι ασκούν και υπηρετούν την ίδια πολιτική, εχθρική προς τα λαϊκά συμφέροντα, γεγονός που αποδείχθηκε και την προηγούμενη 4ετία, όπου δεν υπήρξε απόφαση Μπακογιάννη που να μην ψήφισε το ΠΑΣΟΚ (Μεγάλος Περίπατος, Διπλή Ανάπλαση κλπ.). Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, δύο εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι με το ψηφοδέλτιο του Μπακογιάννη. Το ΚΚΕ καταδικάζει και τους δύο γιατί έχουν την ίδια πολιτική, σημείωσε και καλεί τον κόσμο σε άκυρο ή λευκό.

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στον λαό της Πάτρας να στηρίξει τον Κ. Πελετίδη, έναν δήμαρχο που κατάφερε ν' αλλάξει την πόλη και να δώσει ανάσες ανακούφισης στον πατρινό λαό. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών και τη μεγάλη άνοδο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν βλέπει το θέμα ψηφοθηρικά και καλεί αγωνιστές από άλλα κόμματα να συμπράξουν με το ΚΚΕ στους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας και στην εχθρική πολιτική που θα εφαρμόσει οποιαδήποτε δημοτική αρχή εκλεγεί.