Νίκος Σοφιανός: "Οι εργαζόμενοι και ο λαός να δώσουν απεργιακή απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα"

2021-05-21

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στο ρ/σ «Θέμα FM» & τον δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη

«Το νομοσχέδιο-έκτρωμα που επιφέρει την ολοκληρωτική συντριβή του 8ωρου, απελευθερώνει τις απολύσεις, χτυπά τη συνδικαλιστική δράση», κατήγγειλε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Θέμα FM» το πρωί της Παρασκευής 21 Μάη, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο δείχνει τι σημαίνει κανονικότητα για την κυβέρνηση ενώ αποτελεί και προαπαιτούμενο για τα κονδύλια από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Ανάκαμψης, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προχωρά στη διευθέτηση του χρόνου, ακόμα και στην ευέλικτη εργασία, δίνοντας το δικαίωμα στον εργοδότη να επιβάλει στους εργαζόμενους να δουλεύουν όπως και όποτε θέλει.

Με πρόσχημα την ελεύθερη επιλογή του εργαζόμενου στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, το νομοσχέδιο δίνει πάτημα ώστε να εκβιάζεται ο εργαζόμενος για να πιάσει δουλειά και τον καθιστά ακόμα πιο ευάλωτο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το ΚΚΕ ενημερώνει και καλεί τον κόσμο σε κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι να δώσουν απεργιακή απάντηση πριν ακόμα την ψήφιση του νομοσχεδίου-έκτρωμα.

Τέλος, ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε στο νόμο της συνεπιμέλειας που ψηφίστηκε στην Πέμπτη, καταγγέλλοντας την υποκρισία της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τις τρεις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ που περιέχουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη γονιών και παιδιών και δηλώνουν ότι δίνουν υπόσταση στην αναγνώριση της από κοινού άσκησης της γονικής μέριμνας, όταν σήμερα ο διαζευγμένος γονιός που δεν έχει την επιμέλεια, δεν αναγνωρίζεται ότι έχει παιδί από την εφορία ή άλλες κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους.