Νίκος Σοφιανός: "Οι καπιταλιστές παίρνουν τα σπίτια του λαού με νόμους ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ"

2022-11-24

Παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στην εκπομπή "Ανάλυσέ το" του τ/σ ΕΡΤnews με τον δημοσιογράφο Γ. Κουβαρά

Κανένας δεν πρέπει να φοβάται, μπορούμε να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς, να διεκδικήσουμε αυξήσεις, να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη όπως κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα του λαού τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 23/11 στην ΕΡΤnews.

Ειδικά για τους πλειστηριασμούς σημείωσε ότι παλιά έλεγαν ότι οι κομμουνιστές θα πάρουν τα σπίτια τονίζοντας ότι τα σπίτια τα παίρνουν οι καπιταλιστές με το νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Αναφερόμενος στην ταύτιση στρατηγικών πολιτικών επιλογών μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ και το 80% ψήφισε το ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε ότι από κοινού ψήφισαν τη μονιμοποίηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, στηρίζουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο μέσω των ΝΑΤΟικών αποστολών και την παραχώρηση των ναυπηγείων Ελευσίνας στην ONEX.

Όπως υπογράμμισε αυτή η στρατηγική ταύτιση είναι δυνατόν να οδηγήσει σε κυβερνητικές συνεργασίες ακόμα από τις πρώτες εκλογές προσθέτοντας ότι «πολλά έχουν δει τα μάτια μας» με κυβερνήσεις συνεργασίας και αυτοδύναμες αλλά η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.

Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο τόνισε ότι ο λαός μας δεν έχει καμιά δουλειά με το μακελειό του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας στις πεδιάδες της Ουκρανίας και ότι είναι αντίθετος με την αποστολή πολεμικού οπλισμού στον Ζελένσκι και μάλιστα από τα νησιά.