Νίκος Σοφιανός: "Οι σκυλοκαυγάδες κρύβουν την ταύτιση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην αντιλαϊκή πολιτική"

2022-02-02

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ & τη δημοσιογράφο Ε. Μπαλτατζή

Τα διάφορα σκηνικά που στήνονται κατά διαστήματα και οι σκυλοκαυγάδες μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπούν στην απόκρυψη της ταύτισής τους σε μια αντιλαϊκή πολιτική που είναι προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας την Τετάρτη 2 Φλεβάρη στο ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στη Βουλή.

Όπως σημείωσε, ο κόσμος έχει κουραστεί με τους σκυλοκαυγάδες, τα σκηνικά με τον Πολάκη και τον Αθανασίου, τις αποκαλύψεις του Φουρθιώτη, τη «Νovartis» και τη σκανδαλολογία. Όλα αυτά γίνονται για να κρύψουν την ουσιαστική συμφωνία των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε κύρια θέματα, όπως ο «αναπτυξιακός» νόμος που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και προβλέπει ότι θα δοθούν πάνω από 11 δισ. ευρώ στο κεφάλαιο, την ώρα που ο λαός μας γονατίζει από την ακρίβεια, τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν κάτω από τις ελλείψεις εν μέσω πανδημίας.

Και τα δύο κόμματα στηρίζουν την «πράσινη μετάβαση» που πληρώνει πανάκριβα ο λαός στους λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου, μαζί μιλάνε και στηρίζουν τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία, οι αντιασφαλιστικοί νόμοι παραμένουν, τα αντεργατικά μέτρα κλιμακώνονται, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Σοφιανός, προσθέτοντας ότι αυτά είναι τα κρίσιμα ζητήματα και τη συναίνεσή τους σε αυτά τα θέματα θέλουν να κρύψουν με τα αποπροσανατολιστικά σκηνικά που στήνονται για να παραπλανούν τον λαό και να εναλλάσσονται στη διακυβέρνηση.

Το ΚΚΕ κάνει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση όλες τις μέρες του χρόνου, με διεκδικήσεις, προσπαθώντας να καθυστερήσει μέτρα. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή που θα περιέχει σύγκρουση με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το κεφάλαιο, επισημαίνοντας την ανάγκη ο λαός να αντιδράσει σήμερα και να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην ασκούμενη πολιτική, κατέληξε ο Ν. Σοφιανός.