Νίκος Σοφιανός: "Οι τέσσερις κάλπες να μην κρύψουν τις ευθύνες των κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια"

2019-04-16
Σε συγκέντρωση στο «Γεύσεις παντός καιρού» στα Άνω Πατήσια μίλησε το απόγευμα της Τρίτης ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμητρα Διαμαντοπούλου και Αιμιλιάνο Τσάνε και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 5ης δημοτικής κοινότητας Σαλώμη Πολυγερινού, Κούλα Κεφάλα, Σοφία Καρακώστα, Γιώργος Ποθητός και Τάνια Κολισίκα.

Στη ομιλία του ο Νίκος Σοφιανός ανέδειξε την ανάγκη να ψηφίσουν τα λαϊκά στρώματα με ενιαίο κριτήριο σε όλες τις κάλπες, αξιοποιώντας την πείρα τους και ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ σε δήμους, περιφέρειες, Ευρωβουλή. «Σε αυτές τις συνθήκες μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, ψηφίζοντας το ΚΚΕ. Οι τέσσερις κάλπες να μην κρύψουν τις ευθύνες των κομμάτων που ψηφίσαν τα μνημόνια», τόνισε χαρακτηριστικά. «Στην αντιλαϊκή πολιτική είναι ενταγμένοι και οι δήμοι και οι περιφέρειες. Τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι, στη Μάνδρα, οι καταστροφές στην Κρήτη και οι χειρισμοί κυβέρνησης, περιφέρειας, δήμων, EE υπενθυμίζουν ότι ο σχεδιασμός τους είναι ταξικός». Και συνεχίζοντας ανέφερε: «Οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων ταυτίζονται στη λογική των πλεονασμάτων, στην ανταποδοτικότητα, στη βαριά δημοτική φορολογία, στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου με εργολάβους, με ΣΔΙΤ, με ΜΚΟ. Και είναι κρίσιμο ζήτημα αν την επόμενη μέρα θα έχουμε δήμους και περιφέρειες που θα εφαρμόζουν ή θα αντιστέκονται σε αυτή τη λειτουργία».

Κάλεσε τον κόσμο να αντισταθεί σε μια επιχείρηση όχι μόνο εξαπάτησης, αλλά και εκβιασμού που εκφράζεται με τη λογική του μικρότερου κακού, τονίζοντας ότι «το δυνάμωμα του ΚΚΕ θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής της δύναμης του λαού».

Ακολούθησε συζήτηση όπου ο Νίκος Σοφιανός απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών, τονίζοντας την ανάγκη να στηριχθεί η πρόληψη, ενώ αναφέρθηκε και στο προσφυγικό μιλώντας για το αίσχος των Hot Spot και τους εγκλωβισμένους -από τη συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ - Τουρκία- πρόσφυγες, για την εμπλοκή των ΜΚΟ και των διάφορων αλληλέγγυων που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη των προσφύγων.