Νίκος Σοφιανός: "Πρέπει να εκφραστεί η καταδίκη στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και η αλληλεγγύη στα θύματα βίας"

2019-10-14

Σχετικά με πρόταση μετονομασίας της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου/ Zackie Oh! που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Οκτώβρη, στην τοποθέτηση του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, έκανε τη εξής δήλωση:

«Είμαστε αρκετά προβληματισμένοι σε όλα τα θέματα μετονομασιών, θεωρούμε όμως ότι θα πρέπει να εκφραστεί και η καταδίκη στην δολοφονία και η αλληλεγγύη στα θύματα βίας.
Η αστυνομία δεν παρεμβαίνει στο γεγονός για να κάνει αυτό που πρέπει, δηλαδή να προστατέψει έναν άνθρωπο ο οποίος κείτεται και λιντσάρεται. Υπάρχουν και κυβερνητικές ευθύνες σχετικά με την κατεύθυνση της ανάκρισης και την καθυστέρηση που υπάρχει. Αυτό ισχύει και για την προηγούμενη κυβέρνηση και για τη σημερινή, στο βαθμό που δεν οδηγηθεί σε διαλεύκανση της υπόθεσης και σε ποινές. Γιατί όταν μιλάμε για δολοφονία πρέπει να μιλήσουμε και για τους δολοφόνους.
Συμφωνούμε ότι θα πρέπει να γίνει μια κίνηση με τη μορφή μνημείου ή επιτύμβιας στήλης που να αναδεικνύει την αντίθεση στη δολοφονία, να παραδειγματίζει και να καλλιεργεί συνολικότερες στάσεις και συμπεριφορές απέναντι στους συνανθρώπους μας».