Νίκος Σοφιανός: "Πρέπει να ενισχυθεί στο λαό η άποψη ότι δεν είναι μονόδρομος αυτή η πολιτική"

2019-07-10

Αυτό που κατάφερε το ΚΚΕ στις συνθήκες της πόλωσης, των διλημμάτων, των μειωμένων απαιτήσεων και της συντηρητικής στροφής που υπάρχει στον κόσμο θα το καταθέσει στους αγώνες και στην προσπάθεια να ενισχυθεί στο λαό η άποψη ότι δεν είναι μονόδρομος αυτή η πολιτική, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, μιλώντας στην ΕΡΤ1 το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιούλη.

Υπογράμμισε πως η νέα κυβέρνηση συνεχίζει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι, προσθέτοντας πως η ολοκλήρωση αυτής της πολιτικής θα μετρήσει νέα δεινά στους εργαζόμενους και στη λαϊκή οικογένεια.

Ο Ν. Σοφιανός ανέφερε πως το ΚΚΕ δεν δίνει καμία περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση και είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση, γιατί διαφωνεί με αυτή την πολιτική. Ερωτηθείς για τον αντιπολιτευτικό τόνο που θα ακολουθήσει το ΚΚΕ, διευκρίνισε πως ο πολιτικός τόνος του δεν αλλάζει, γιατί το ΚΚΕ «παίζει» με πολιτικούς όρους, γιατί πρέπει αυτός ο κόσμος να φύγει από τη λογική της εναλλαγής και να δει μπροστά του τη δυνατότητα που υπάρχει για ριζικές ανατροπές σε αυτή τη χώρα.

Με αφορμή την τοποθέτηση προσώπων από άλλα κόμματα στην κυβέρνηση της ΝΔ, σημείωσε πως οι συγκλίσεις στα στρατηγικά επιτρέπουν τις μετακινήσεις προσώπων. Επίσης, ανέφερε πως στις τελετές παράδοσης - παραλαβής των υπουργείων πήγαμε πολύ καλά από συναίνεση και φιλοφρονήσεις.