ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ: "Προτεραιότητα η δραστική μείωση της φορολογίας στο δήμο της Αθήνας"

2019-02-04

Συνέντευξη στον Ρ/Σ "Αθήνα 98,4"

Η δραστική μείωση της φορολογίας στο δήμο Αθήνας είναι μια από τις προτεραιότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, μιλώντας στο ραδιόφωνο "Αθήνα 984".

Έκανε λόγο για «ελάφρυνση απέναντι στη φοροληστεία» με μείωση των ανταποδοτικών τελών και ταυτόχρονα με στήριξη των σχολείων, των βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης. Σημείωσε ότι από τις βασικές προτεραιότητες είναι η στήριξη των χιλιάδων εργαζομένων του δήμου που κρατούν όρθια την πόλη απέναντι σε μια αντιλαϊκή πολιτική.

Ανέφερε ότι οι συμβασιούχοι του δήμου πρέπει να αποχτήσουν μόνιμη και σταθερή απασχόληση και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις μονίμου προσωπικού για τη στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αθήνας με χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που η κυβέρνηση συνεχίζει να ληστεύει. Σχολίασε ότι ο Ν. Ηλιόπουλος, υφυπουργός Εργασίας και υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, έχει υπογράψει το 3ο μνημόνιο, το πάγωμα προσλήψεων και την εξάπλωση της μερικής απασχόλησης.

Τόνισε ότι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί στην κάλπη είναι αν θέλουμε ένα δήμαρχο υπηρέτη της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών ή μια δημοτική αρχή με αγωνιστές που θα στηρίζει του εργαζόμενους και τις ανάγκες των κατοίκων της Αθήνας. Σε ερώτηση για την απλή αναλογική και πώς η «Λαϊκή Συσπείρωση», αν αναλάβει τη Διοίκηση, θα λαμβάνει αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι όποιος αρνηθεί να υλοποιηθούν φιλολαϊκά μέτρα, όπως μείωση της φορολογίας και της κατάργησης του χαρατσιού για τη στάθμευση, τότε θα αναλαμβάνει και το πολιτικό κόστος. Για το θέμα των ναρκωτικών σημείωσε ότι πρέπει να στηριχθούν τα εφτά κέντρα πρόληψης του δήμου με αιχμή το όχι σε όλα τα ναρκωτικά.