Νίκος Σοφιανός: "Ψευδής η ανακοίνωση του Δήμου Αθήνας για το πρόστιμο στο ΚΚΕ"

2023-06-14

Για «αυθαίρετη ρίψη φυλλαδίων» και όχι για «αφισορύπανση», όπως ψευδώς ανακοινώθηκε, επιβλήθηκε απ' τον δήμο Αθήνας το εξωφρενικό πρόστιμο των 21.600 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας τόνισε στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ» πως ήταν ψευδής η δήλωση του δημάρχου Αθήνας.

«Προφανώς ο κ. Μπακογιάννης -δεν ξέρω αν ζει στην Αθήνα- δεν έχει δει τις πολυκατοικίες μας να είναι γεμάτες με φυλλάδια των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στην Α' Αθηνών. Αυτά δεν τον πείραξαν. Τον πείραξαν κάποια φυλλάδια που βρήκε στο δρόμο και με βάση αυτά έκοψε 70 πρόστιμα των 300 ευρώ», είπε. Επίσης, ανακοίνωσε πως το ΚΚΕ έχει προσφύγει στα δικαστήρια.

Ο Νίκος Σοφιανός ανέφερε πως ο Δήμος της Αθήνας είναι υποχρεωμένος με βάση τον κανονισμό να φτιάξει περίπου 500 σημεία για την προβολή της πολιτικής αφίσας και δεν τα έχει φτιάξει. «Αρκετά άρθρα αυτού του κανονισμού δεν έχουν τηρηθεί από την πλειοψηφία που τον ψήφισε. Εμείς τον καταψηφίσαμε γιατί θεωρούμε ότι ουσιαστικά βάζει σε δίωξη την πολιτική αντιπαράθεση, την πολιτική διαπάλη, χωρίς να εξασφαλίζει και τους όρους για να γίνεται αυτή», εξήγησε, συμπληρώνοντας πως «δεν ενοχλεί τον κ. Μπακογιάννη» ότι «έχει κάνει την Πανεπιστημίου ένα εργοτάξιο» εδώ και τέσσερα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δημοσιογράφος της εκπομπής Άρης Πορτοσάλτε προσπάθησε εναγωνίως να δικαιολογήσει το πρόστιμο που επέβαλε ο δήμος.

«Μόνο αν μετρήσετε την παρουσία του ΚΚΕ στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του ''ΣΚΑΙ''», που δεν αντιστοιχεί στο ποσοστό που έχει πάρει, «θα δείτε γιατί πρέπει να κάνουμε και αφισοκόλληση», ήταν μια από τις πληρωμένες απαντήσεις που έλαβε από τον Νίκο Σοφιανό.

Αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές, ο Νίκος Σοφιανός υπογράμμισε: «Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν είναι ευχαριστημένη με αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα. Είναι ευκαιρία να τολμήσει ένας κόσμος που το σκέφτεται να ψηφίσει ΚΚΕ. Γιατί απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΚΚΕ θα κάνει αντιπολίτευση και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που ψήφιζαν μαζί με τον Μητσοτάκη την πλειοψηφία των νομοσχεδίων».