Νίκος Σοφιανός: "Ψήφος στο ΚΚΕ για να υπάρχει αντιπολίτευση με όρους κινήματος απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση"

2019-05-30

Συνέντευξη στον ρ/σ "Αθήνα 9,84" και τη δημοσιογράφο Ν. Καραγιάννη

Στο δίλημμα των εθνικών εκλογών από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, το οποίο είναι «ποιος θα σταθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση με όρους κινήματος, με όρους αντιπολίτευσης», αναφέρθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο της Αθήνας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», την Πέμπτη 30 Μάη.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των εκλογών σε δήμους και Περιφέρειες, υπογράμμισε πως δείχνουν μια εναλλαγή των κομμάτων τα οποία ψήφισαν από κοινού τα μνημόνια και διαχειρίστηκαν αυτή την πολιτική, προσθέτοντας πως το ΚΚΕ «είναι η σταθερή δύναμη που στέκεται απέναντί τους».

Όπως είπε, «η σταθεροποίηση του ΚΚΕ σε αυτές τις συνθήκες είναι ένα σημαντικό συν, από εκεί και πέρα δεν μας ικανοποιεί μια συνολικότερη συντηρητικοποίηση που φαίνεται», ενώ παράλληλα τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη ευθύνη για αυτή τη συντηρητικοποίηση.

Αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα», υπογράμμισε πως είναι δεδομένη η συνέχιση αυτής της πολιτικής, με βάση τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις και αξιολογήσεις. Κόντρα σε αυτό το σκηνικό, το ΚΚΕ «είναι η σταθερή πολιτική δύναμη, όταν γκρεμίζονται και χάνονται κόμματα, όταν εξαφανίζονται σε αυτές τις μυλόπετρες», συνέχισε ο Ν. Σοφιανός, επισημαίνοντας πως η εκτίμηση προς το ΚΚΕ που είδαμε στην προεκλογική περίοδο «πρέπει να εκφραστεί με ψήφο μπροστά στην κρίσιμη αναμέτρηση των βουλευτικών εκλογών».