Νίκος Σοφιανός: "Σε αυτές τις εκλογές, σε όλες τις κάλπες, κάνουμε το βήμα, ισχυροποιούμε το ΚΚΕ"

2019-04-18

Σε συγκέντρωση στο καφενείο "Σκορπιός" στον Αγ. Νικόλαο Αχαρνών μίλησαν το απόγευμα την Τετάρτης 17/4 ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Μουσταφά Άχμετ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Μουσταφά Άχμετ, μετανάστης β' γενιάς και ο ίδιος, αναφέρθηκε στην στάση του ΚΚΕ που «δεν αντιμετωπίζει με λογική φιλανθρωπίας τους μετανάστες εργάτες, αλλά ως τμήμα της εργατικής τάξης που είναι πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο. Οι κομμουνιστές κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να οργανώνουν Έλληνες και μετανάστες εργάτες στους μαζικούς φορείς και στα ταξικά συνδικάτα παλεύοντας μαζί για ένα καλύτερο μέλλον» και κάλεσε σε ισχυροποίηση του Κόμματος, σε όλες τις κάλπες. «Άλλωστε η πολιτική που υπηρετεί η ΕΕ και τα κόμματα που την υπερασπίζονται στην Ελλάδα, είναι η πολιτική που ανάγκασε τους μετανάστες να ξεριζωθούν από τον τόπο τους και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή σε άλλες χώρες, μακρυά από τις πατρίδες τους. Είναι η ίδια πολιτική που τσακίζει τις ζωές και τα δικαιώματα και των Ελλήνων εργατών, των εργατών σε όλες τις χώρες της ΕΕ».

Ο Νίκος Σοφιανός ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: «Σε αυτές τις εκλογές, σε όλες τις κάλπες κάνουμε το βήμα, ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Γιατί δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατός αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων που την υπερασπίζονται και την υπηρετούν, στα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις και την τοπική διοίκηση. Τις κατευθύνσεις της ΕΕ υλοποιούν οι εκλεγμένοι των άλλων κομμάτων σε δήμους και περιφέρειες, συμφωνώντας στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους. Και είναι κρίσιμο από ποια θέση, με πόσους δημάρχους και συμβούλους θα δίνει το ΚΚΕ την μάχη την επόμενη μέρα των εκλογών, τη μάχη της λαϊκής αντιπολίτευσης στην αντιλαϊκή πολιτική, που διαλύει τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες στους δήμους, που πριμοδοτεί την εισβολή των ιδιωτών σε όλες τις λειτουργίες της τοπικής διοίκησης, που δίνει πακτωλό χρημάτων σε ΜΚΟ και σε προγράμματα βιτρίνας, αλλά αντιμετωπίζει ως κόστος και μη επιλέξιμη δαπάνη την προστασία της ζωής των εργαζομένων και της λαϊκής περιουσίας». Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του κάλεσε τους συγκεντρωμένους «να μην υποκύψουν στα στα ψεύτικα διλήμματα, που μας σερβίρουν με άλλο περιτύλιγμα.Να μην επιλέξουμε ανάμεσα στην «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ ή στη «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ γιατί καμία δεν αφορά τα λαϊκά στρώματα. Να μην υποχωρήσουμε στη λογική του μικρότερου κακού. Δυνατό ΚΚΕ, στους δήμους, στις περιφέρειες, στην Ευρωβουλή για να κάνουμε την πραγματική διαφορά».

Ακολούθησε συζήτηση για ζητήματα που αφορούν τα δημοτικά τέλη και την χρηματοδότηση των δήμων, τους μετανάστες και το προσφυγικό, τους ελεύθερους χώρους και τους χώρους πρασίνου, τα κριτήρια επιλογής και τον τρόπο χρηματοδότησης των τεχνικών έργων των δήμων και της περιφέρειας, την κατάσταση του οδικού δικτύου της πόλης κ.α.