Νίκος Σοφιανός: "Σταθεροποιείται και διευρύνεται η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ"

2023-06-25

Τη νέα σημαντική αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ, με βάση τα στοιχεία του exit poll, που δείχνει ότι η εκλογική δύναμη του Κόμματος σταθεροποιείται και διευρύνεται, με συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά, επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» το βράδυ των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Επισήμανε ότι στη λογική της άθροισης που καλλιεργείται, εντάσσονται τα συστημικά κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν με πυξίδα το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, το κεφάλαιο και τις επενδύσεις του. Το ΚΚΕ είναι έξω από αυτό το άθροισμα, σημείωσε, γιατί είναι το μόνο αντισυστημικό κόμμα που εγγυάται την πιο σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση στη νέα κυβέρνηση, από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών.

Όσον αφορά το κόμμα «Σπαρτιάτες», που προμοτάρησε ο Κασιδιάρης, σημείωσε ότι δεν αντιμετωπίστηκε με τα δικαστικά μέσα και θα αντιμετωπιστεί με όρους κινήματος, στη δράση και στους αγώνες των εργαζομένων.

Σε δεύτερη παρέμβασή του ο Ν. Σοφιανός σημείωσε τη νέα ενίσχυση που παρουσιάζει το ΚΚΕ σε όλη την Αττική, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, και το ειδικό βάρος που έχει το γεγονός ότι παραμένει στην τρίτη θέση.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ κατέθεσε συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα με άμεσους στόχους, και θα εξακολουθήσει να δίνει τη μάχη στο κίνημα για να δυσκολεύει την κυβερνητική πολιτική, που σε πολλές περιπτώσεις, υποστηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Τόνισε, πως δεν υπάρχει καμία περίοδος χάριτος, γιατί μπροστά μας υπάρχει μια βαριά ατζέντα που θα διαμορφώνει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία θα έχει ισχυρό αντίπαλο το ΚΚΕ.